Sirenia - The Enigma Of Life

The Enigma Of Life

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Spilletid:54.33
Antal numre:12

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: 3/10 baseret på 2 stemmer.

Så er der et nyt album på gaden fra det norsk/spanske Gothband Sirenia! "The Enigma Of Life" er det 5. Studiealbum fra Morten Veland & Co, og når man kender lidt til Morten Veland's bands og projekter - Såsom seneste projekt, Mortemia og hans tidl. virke som frontman for Tristania - Og ved hvad han er i stand til at præstere, har man helt klart store forventninger til nye udgivelser, og "The Enigma Of Life" er selvfølgelig ikke en undtagelse!

Desværre må jeg afsløre, at albummet er noget af en skuffelse! Det specielle "Veland touch" mangler og der er simpelthen for lidt kød på kadaveret. Dét både i form af for tamme og uoriginelle metalliske toner og mangel på Veland's unikke vokal. Hans vokal dukker kun op på ganske få numre – Og da er det i form af lidt growl eller en ikke helt så overbevisende vokal, som dén man kender fra hans side. Desuden er der for megen spansk accent over sangerinde Ailyn's vokal, og hendes stemme mangler kraft og fylde – Den er dog så markant, at den dominerer på en virkelig irriterende, skinger måde, og det får musikken til at flyde totalt sammen i baggrunden. Det hele er en blanding af "kedeligt" og "irriterrende"! Nuvel, for ikke at hive albummet helt ned i sølet, skal det siges, at "The Enigma Of Life" er et 100 % melodisk hygge-goth album, og hvis du er til blide baggrundstoner og (middelmådig) kvindevokal, bliver du ikke skuffet! Highlights er, når bølger af violin/orkestertoner og korsang får lov at træde i forgrunden, som på nummeret "Coming Down", hvor man får et touch af dét man elsker ved Morten Veland's udskejelser, når det kører for ham.

Ende vom Lied er, at det ikke kører optimalt på dette album. Desværre er der kun ét nummer, "Coming Down", blandt de 12 på "The Enigma Of Life", hvor jeg synes at Sirenia når det niveau, de burde befinde sig på - Hele vejen igennem. Måske det kunne være en idé at droppe den spanske Señorita, og komme back to the Scandinavian roots... Trist, trist - Skyder en skuffet smiley i Sirenia's retning!

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Jeg kan KUN være 100% enig...

Jeg kan KUN være 100% enig...

Sirenia har skuffet lige siden 3. udgivelse... Deres to første skiver var ultimative og gennemførte. Og vi mangler netop Veland her... Den mandelige vokal, som var meget mere i fokus på de to første albums er næsten TOTALT væk... i ny og næ dukker det op, men ellers er det kvindevokal i en YDERST ringe udgave hvis du spørger mig... Albummet rammer dog nogle gode tangenter, når koret begynder... Det får man jo stadigvæk kuldegysninger af...

Ved ikke om dette ligesom er blevet Sirenias fokus, at det skal være total kvindedomineret... Men skidt er det...
Jeg vil sku heller hører hans nye project Mortemia, som er alt det Sirenia burde være...

Skuffet... Skuffet skuffet og skuffet igen.

Claus Ljørring gav Sirenia - The Enigma Of Life 3/10.