Megadeth - Dystopia

Dystopia

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

The King of Thrash

Dave Mustaine og Co behøver vel ikke nogen nærmere introduktion. For de af jer, der har sovet under en sten, så skred Chris Broderick og Shawn Drover. Ifølge Mustaine fordi fans skreg på en Rust In Peace (1990)-genforening og det var åbenbart for meget for dem. Ind kom Kiko fra Angra og Chris Adler fra Lamb Of God (overraskelsen i mine øjne). Ingen tvivl om, at Kong Dave ved, hvad han vil med ”sit Megadeth”.

En kommende Megadeth udgivelse bliver som altid hypet i det ganske verdensland. De sædvandlige fraser som ”the sound of the old ones” og ”classic Megadeth sound” giver jo som altid næring til forventningerne. Er de indfriet?

There’s a lot of riffing going on in there, that’s for damn sure!

Det er præcis, hvad du får og ikke mindst i langt bedre form end de seneste forsøg. Når vi nu er i gang, så lad os bare få det slået fast godt og grundigt! Den nye skive er langt bedre end Super Collider og nej, du får ikke Rust In Peace 2.0!

Dystopia er intet mindre end Megadeths 15. studiealbum. Hatten af for det! Det starter da også i velkendt stil med de første tre såkaldte ”singler”, Mr. Mustaine har beriget os med op til udgivelsen. Det rykker da, ingen tvivl om det. Det er velkendt lige fra opbygning af sangene til selve lyden. Den rører man ikke ved, uanset hvor mange nye, der træder ind i dette band! De kære riffs bliver da også leveret som den ene sukkerbold efter den anden. Det kan Mustaine stadig og får god assistance fra Kiko!

For mig er der ingen tvivl om, at tilføjelsen af Chris Adler (på lån) og Kiko har optimeret det musikalske. Chris Adler er forrygende bag slagtøjet. Produktionen er i top og knivskarp. Alt i alt leveres en fænomenal og perfekt lydoplevelse!

Men here goes: Megadeth laver ikke klassikere mere, og det bliver Dystopia heller ikke i min bog. De har lavet det, som så mange ikke har, nemlig flere klassiske skiver, herunder Peace Sells… but Who’s Buying? (1986), Rust In Peace (1990), Youthanasia (1994) efter min mening. Alt, hvad Megadeth spytter ud, vil uden tvivl blive sammenlignet med de førnævnte plader. Er det retfærdigt? Tja, det kommer som en naturlig del af deres succes.

Dystopia har absolut fede sange! Bare hør ”Death From Within” og ikke mindst ”Lying In State”. Det er for mig Mustaine og Co i særdeles fin form! Omvendt er der desværre også bare nogle numre, der falder ved siden af. Bevares, det er fint, at der også prøves nye elementer, som eksempelvis klaverspil og lignende som på "Poisonous Shadows", men jeg har bare brug for noget andet, når jeg hører Megadød! Det er lige før, jeg kalder det for en ballade! Til slut er der covernummeret ”Foreign Policy", som oprindeligt blev leveret af punkbandet Fear. Den forstår jeg ikke en dyt af, og det siger mig ingenting. Et finurligt valg, når man nu endelig vil et lave et covernummer.

But in the end…

Dystopia har mange gode momenter, men den bliver aldrig en skive, der bare hives frem konstant og slides op i anlægget! For mig at se ender vi der, hvor de seneste skiver lander: I reolen med de andre, og når jeg vil have Megadeth, hører jeg de lidt ældre udgivelser fra bagkataloget.

Der er slet ingen tvivl om, at du med Dystopia får et langt mere potent Megadeth, end du længe har fået. Men det glider stille og rolig ud og bliver en ganske ordinær skive. Flere af sangene kommer hurtigt til at ligne hinanden. In the end er Dystopia desværre ikke langtidsholdbar.

Tracklist

 1. The Threat Is Real
 2. Dystopia
 3. Fatal Illusion
 4. Death From Within
 5. Bullet To The Brain
 6. Post American World
 7. Poisonous Shadows
 8. Conquer or Die!
 9. Lying In State
 10. The Emperor
 11. Foreign Policy

Kommentarer (2)

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Jeg synes det er en OK fed

Jeg synes det er en OK fed skive, og også en smule bedre end de sidste par stykker. Faktisk vil jeg mene det er deres bedste siden Youthanasia. Når det er sagt, er der desværre stadig nogle sange på albummet, der er lidt anonyme, men de stærke sange trækker helhedsindtrykket op. Jeg ville have givet 8 kranier.

Anders Frandsen

Anders Frandsen

Indlæg: 7

Alt for vild plade den er

Alt for vild plade den er kommet på top 5 over mine personlige Megadeth favoritter. Den er simpelthen en af det her årtis bedste plader.

Anders Frandsen gav Megadeth - Dystopia 10/10.