Grave Digger - The Ballad of Mary [EP]

The Ballad of Mary [EP]

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:22.37
Antal numre:4

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Grave Digger er et band de fleste metal fans nok kender. De blev stiftet i 1980 og siden dengang har de holdt stilen i en heavy/power metal blanding som de har formået at mestre. De er nu ude med EP'en 'The Ballad of Mary'

EP'en starter ud med titel tracket 'The Ballad of Mary' hvorpå Doro, som de fleste burde kende, har gæstet som vokalist på sangen. Det er en af de mere stille sange, og efter min mening starter den det hele perfekt ud. Dog ville jeg nok sige, at uden Doro ville dette track nok ikke fange min opmærksomhed, på samme måde. Dog kan man kun blive gladere som man går videre, da vi når til et track som jeg tror de fleste kender Grave Digger for - nemlig 'Rebellion'. Dog skal man ikke frygte, nej, det er ikke 'bare' en genindspilning - derimod gæster Hansi Kürsch, Blind Guardian, på vokal. Jeg elsker kontrasten mellem de to stemmer og det gør sangen 100% mere autentisk - simpelthen en perfekt overraskelse.

Så godt så langt, jeg når til track 3 hvorefter jeg så bliver en anelse forvirret. Pludselig startede 'The Ballad of Mary' igen. Dog skal det siges der er tale om en 'Extended Symphonic version'. Jeg kunne dog ikke se grunden til at tilføje dette track, da det på mange måder ødelægger den balancen der lige var lagt i skiven. Dog bliver alle mine forvirringer og bekymringer fejet væk, da vi når til track 4 som har titlen 'Highland Farewell', som hurtigt sparkes ind med nogle fede melodiske toner og et fedt power metal kick. Sangen 'Highland Farewell' havde det som jeg søgte efter på skiven og mere til, jeg kunne slet ikke lade vær med at blive fanget af den her sang.

Nu når man så til det punkt hvor man tænker: Hvad kan de mon finde på?

Jeg kommer så til det sidste track som har titlen 'Coming Home'. Dette track er simpelthen en klasse måde at ende skiven på. Atter en gang er vi ude i en omgang episk, melodisk power metal - med det hele og mere til. Sangen er klasse til både sing along og bare til at knække nakken til.

Alt i alt er jeg mere end tilfreds med den her EP og kan kun opfordre folk til at købe fuldlængden "The Clans Are Still Marching"

Tilføj kommentar