Furia - Kheros

Kheros

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Death metal
Spilletid:45:25
Antal numre:12

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nu har jeg hørt Furias album "Kheros" så mange gange, at jeg er stoppet med at tælle, blot for at finde det rigtige at skrive, således at alle, der læser dette, går ud og køber cd'en med det samme. Men det er ganske problematisk, da min opgave ikke er at sælge dette mesterværk. I stedet skal jeg komme med min mening om musikken.

Furia var et nyt navn for mig, men jeg gav dem chancen og satte deres album på – trods deres mistænksomme cover. En glædelig overraskelse skulle snart overvælde min krop, da åbningsnummeret "The Descent of a Warrior" strømmer ud gennem mine højttalere. Her er der tale om en demonstration af bandets ypperlige potentiale og prototypen på hele deres album. Dermed ikke sagt, at man har hørt hele albummet, når man har hørt første skæring. Nej, nej, Furia byder på en fantastisk rejse ind i deres franske musikunivers, hvor der serveres eksperimentel metal af en særlig kaliber og i en så overbevisende grad, at man som lytter er solgt til stanglakrids.

"Kheros" indeholder alt fra de klassiske up-beat punk-trommer til langsomme og tunge thrash-rytmer, der kan smadre nakken på selv den mest hærdede metaller. Et album spækket med rytmik og formidabelt samspil, som er enhver musiker misundelsesværdigt. Furia kan deres kram og de, som måtte være afhængige af riffs, man kan spille luftguitar til, vil heller ikke blive skuffede.

Hvis man ikke kender Furia, bør man anskaffe sig "Kheros" og hvis man kender Furia, men ikke har hørt "Kheros" endnu, er dette et must. Her viderefører Furia efter sigende den nye og markante lyd, som de lagde ud med på deres forrige udgivelse "Rebirth", som i bogstaveligste forstand symbolerede en genfødsel af Furia.

Tracklist

 1. The Descent of a Warrior
 2. The Imperfection of the Soul
 3. Errare Humanum Est
 4. Dogma's Fall
 5. Isolement
 6. Insomnia
 7. A Heart in Escape
 8. Lamentation
 9. Evil Spell Approval
 10. Declaration of War
 11. End of a Belief, the Beginning of a Truth
 12. The Result of a Destiny

Kommentarer (7)

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Har lige hørt 3 af sangene

Har lige hørt 3 af sangene fra deres nye franske hvidløgs skive. Og synes alle lige skal pakke de 130 kr. i lommen igen INDEN de køber Baguetten. Hør først noget af deres musik inden du køber det. For det første synger de på fransk, som for mig og mange andre nok får pikken til at blive slap på et split-sekund. Produktionen, tænker her især på trommerne, er total mærkelige. Tommerne lyder lidt af overmodne svampe som får klø med et plastik-rør.

De kan helt sikkert finde ud af at spille. Men 100% er sgu, FOR MIT VEDKOMMENDE, lige at skyde et par lysår over målet ;)

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Med trommer ville jeg ha

Med trommer ville jeg ha skrevet TOMMERNE ...

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

arg .. skrev sgu da også

arg .. skrev sgu da også TOMMERNE :|

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Tjahh, hvis man kigger rundt

Tjahh, hvis man kigger rundt på nettet så får de enten kun en meget lunken anmeldelse eller en sviner. Men fair nok hvis du virkelig falder i svimer over det her.
Personligt synes jeg ikke det gør det store de synger på fransk, da det jo er en extrem vokal de bruger, og da fatter man jo ikke noget alligevel, og jeg synes faktisk musikken er helt fed til tider, især deres Rammstein riffing.

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Det der med at man ikke kan

Det der med at man ikke kan høre hvad de synger når de bare skriger er i nogen tilfælde heller ikke heeelt rigtigt. Til tider kan man selvfølgelig ikke, men så er der jo heldigvis vedlagt et cover med lyrikken. Sangene bliver ofte meget federe når man læser dem igennem og kan begynde at nynne med til sangen. Men på fransk da kan man jo blive nød til bare at sidde og skrige "SNEGL, FRØLÅR, BARGUETTEEEE" for hvor mange er der lige der kan snakke det ORNE-SPROG ;)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

hehe, ja det har du da

hehe, ja det har du da egentlig ret i, fransk er et møj sprog, men jeg må da erkende at Bjørn han tilgengæld er go'til at give fransk.

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Intet galt i fransk sprog,

Intet galt i fransk sprog, selvom det godt kan ødelægge lidt. Manigance er dog et godt bud på at fransk vokal ikke står i vejen for at musikken er fremragende.
Derudover er jeg blevet lidt immun overfor martins 100%... de ryger jo ud til højre og venstre, og især da den nye Raunchy fik 100 stod jeg af! Men hver sin smag... i det mindste argumenterer han for hvorfor han kan lide det.

Tilføj kommentar