In Extremo spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
In Extremo - Am Goldenen Rhein

Am Goldenen Rhein

/ Universal Music · Udkom

Type:DVD
Genrer:Rock, Folk metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

In Extremo har tidligere excelleret i liveudgivelser på både cd og dvd, men denne udgivelse vil uden tvivl begejstre In Extremo fans.

Fans vil sikkert kunne diskutere langt og længe om hvorvidt In Extremo har bevæget sig for langt væk fra det oprindelige middelalder-tema og er blevet lidt for meget industrial, men uanset hvad leverer In Extremo en rigtig god dvd-udgivelse med "Am Goldenen Rhein".

DVD-en indeholder også den snart obligatoriske dokumentar om bandet på tour, hvilket dog sagtens kan undværes. Jeg har valgt at lade min vurdering gå på selve livekoncerten.

Allerede fra start kan man konstatere at In Extremo har truffet et godt valgt ved at udgive en koncert fra start til slut, fremfor andre bands, der vælger at stykke en dvd sammen af flere forskellige koncerter. Dette giver et rigtigt godt billede af et bands formåen på livefronten, da man virkelig fornemmer hvor meget bandet har publikum med fra start til slut i koncerten.

Koncerten indeholder alle In Extremos klassikere, og der anvendes som sædvanligt sækkepiber, harper og en masse instrumenter jeg ikke kender navnet på, og der er ingen tvivl om at In Extremo mestrer de skiftende instrumenter næsten til perfektionisme. In Extremo har dog også noget at byde på for øjnene. Pyros show og en masse middelalder kostumer mv. så man nærmest føler sig henført til en markedsplads for flere hundrede år siden.

Lidt ærgeligt er det dog at man har valgt stort set i hele seancen at zoome ind på manden der jonglerer med en brændende pind, så man ikke får den helt visuelle effekt af seancen med, og man får ikke helt det billede som publkum havde til koncerten. Et andet lille minus, er i lydbilledet. Desværre forsvinder lyden af musikken helt i momenter, hvor der anvendes fyrværkeri, og det er lidt ærgeligt.

Men disse to skønhedspletter ændrer ikke ved at In Extremo har fået lavet en rigtig smuk dvd, hvor der nærmest er købetvang til eksisterende fans, og hvor nye har stor mulighed for at lære bandet at kende ud fra denne udgivelse.

Som en lille bonus er der også medtaget bandets videoer, bl.a. smukke Vollmond, Küss mich og Billo Idol-coveret This Corrosion.

Men køb denne DVD, og nyd 112 minutter hvor In Extremo smider klassikere som Ai Vis Lo Lop, Spielmannsfluch, Vollmond, Omnia Sol Temperat Krummavisur og ikke mindst storhittet Villemann og Magnhild udover scenekanten i Köln.

Kommentarer (1)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Det er nu Sisters Of Mercy

Det er nu Sisters Of Mercy der har lavet This Corrosion-og ikke Billy Idol.