Deez Nuts - Word is Bond

Word is Bond

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hardcore, Punk
Antal numre:14

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tror du, at du kender Deez Nuts? Tænk igen

Deez Nuts er et australsk hardcore punkband dannet i Melbourne i 2007, som består af sanger JJ Peters, guitarist Matt Rogers, bassist Sean Kennedy og trommeslageren Alex Salinger. JJ Peters startede bandet efter opløsningen af metalcorebandet, I Killed The Prom Queen, hvor han spillede trommer. Han er stærkt påvirket af hip hop og hardcore punk-genrerne, hvilket måske tydeligst ses i valget af bandnavnet, da de er opkaldt efter Dr. Dre-sangen af samme navn. Bandet har udgivet tre albums samt en EP og er nu på gaden med det 4. studiealbum, Word Is Bond.

Old-school hardcore punk rap

”Word” åbner ballet med et ildevarslende riff, der går direkte over i headbanging hardcore. Det er tungt som helvede, og Matt Rogers guitar skærer den helt ind til benet. I ”Yesterday” hæves tempoet endnu en takt, og der bliver brugt flerstemmigt kor, som minder en hel del om Agnostic Front: fuld af ren, uforfalsket vrede!

”What’s Good” byder på old-school rap tilsat hardcore punk. Det er ærligt og i det hele taget serveret med en energi og vildskab, der smitter af helvedes til.

”What I Gotta Do” er en af mine favoritsange med et omkvæd, der indbyder til at synge med, og som sidder lige i skabet. Den er samtidig med sit 1 minut og 28 sekunder pladens korteste sang og nok også den mest hektiske. ”Don’t Wanna Talk About It” er et brag af en punk/hardcore sang. ”Face This On My Own” er endnu en af de sange, der bare tigger om at få lov til at rykke mit stemmebånd i stykker med et omkvæd, der skal råbes med på, hvilket er intet mindre end fantastisk.

Efter 4 albums viser Deez Nuts stadig ingen tegn på, at de har tænkt sig at sætte tempoet ned, hvilket er helt fint med mig, og det eneste, der kan trække albummet lidt ned, er, at det godt kan gå hen og blive en anelse ensformigt. Men, come on, det er hardcore, og hvem kan ikke nyde en god gang hardcore, når dagens pligter er overstået?

Pladen, der kan bringe Deez Nuts frem i rampelyset

Bandet har fundet deres niche og lavet en alvorlig plade med hip-hop, hardcore og punk i bedste New Yorker-stil. Sangskrivningen er også blevet væsentligt forbedret, og der er kommet en mere alvorlig tone på Word Is Bond. Det er tydeligt, at inspirationen stammer fra Terror, Biohazard og Hatebreed, og JJ Peters er på toppen med barberknivsskarpe tekster og en generel præstation, der i det hele taget helt klart er et af højdepunkterne på albummet.

Jeg kaster 9 kranier efter Deez Nuts og Word Is Bond, for dette er efter denne anmelder at dømme pladen, der vil bringe bandet frem i rampelyset. Albummet er skabt af ren ærlighed, leveret i en uforenelig old-school stil, alt imens bandet mejsler deres navn ind i væggen. Deez Nuts er kommet for at blive!

 

Tracklist

 1. Word
 2. Yesterday
 3. Pour Up
 4. What’s Good?
 5. Behind Bars
 6. What I Gotta Do
 7. Chess Boxin’
 8. Don’t Wanna Talk About It
 9. Face This On My Own
 10. Wrong Things Right
 11. Understand
 12. Party At The Hill
 13. The Message
 14. Word Is Bond

Tilføj kommentar