Byzantine - The Cicada Tree

The Cicada Tree

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Groove
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Teknik for forvirringens skyld?

Når man får stukket en plade
Da jeg fik denne skive til anmeldelse, fik jeg at vide, at den var thrash. Men som fan og kender af thrash metal-genren kan jeg med ro i sindet afsløre, at dette ikke har så fandens meget med thrash at gøre.
Jo, jo, der er da elementer af thrash at finde, hvis man lytter ordentligt efter, ligefrem søger det og har lidt god vilje.
Uden at sætte disse amerikanere alt for meget i bås vil jeg sige, at det er et massivt sammenkog af progressiv og traditionel heavy metal tilsat en god portion groove.
Det er sådan set ikke pivhamrende ringe og uden kvalitet, men det fanger mig nu alligevel ikke rigtigt.

Det roder uden rigtigt at rykke
The Cicada Tree er der masser af variation – så meget, at det tit og ofte også bliver lidt for meget. Numrene når aldrig rigtig at sætte sig, og det bliver hurtigt til variation for variationens skyld. Ligesom jeg heller ikke rigtig er til teknik for teknikkens skyld, bliver det ødelæggende for min nydelse af det musikalske lydbillede. Det ene øjeblik en masse storslået groove, det næste nærmest akustiske nedgange, og det næste igen mere hårdtslående med noget, der minder lidt om growl. Det roder, og det forvirrer uden rigtig at rykke nogen steder.
Der er ikke en finger at sætte på de musikalske evner, for der er virkelig tale om dygtige musikere, der absolut ikke mangler evner til at håndtere deres instrumenter. De evner bare ikke at få musikken op i et gear, hvor det rykker for alvor. Det bliver ved med at stå lidt i tomgang med underlige skift og mærkeligt musikalsk gejl, der ganske enkelt mangler en rød tråd og på ingen måde falder i min smag.

Jeg er nok bare en gammel sur mand!
Jeg er 666 % sikker på, at der nok skal være en del fans af Byzantine derude, som vil mene, at The Cicada Tree er pisse fedt, måske endda nyskabende, årets fedeste skive og alt det der, og som mener, at jeg bare er en sur gammel mand, der synes, alting lød meget bedre i 80’erne og 90’erne.
Jeg vil i hvert fald anbefale, at man tjekker skiven ud, for hvad der skærer i mine ører, kan jo sagtens være en ren orgasme i andres.

Tracklist

 1. New Ways to Bear Witness
 2. Vile Maxim
 3. Map of the Creator
 4. Dead As Autumn Leaves
 5. Trapjaw
 6. The Subjugated
 7. Incremental
 8. The Cicada Tree
 9. Verses of Violence
 10. Moving in Stereo
 11. Servitude

Tilføj kommentar