Wacken Open Air 2010

Wacken Open Air 2010

Torsdag

Efter den efterhånden traditionelle kortege og diverse indkøb af forsyninger ved grænsebutikkerne, ankom vi til Wacken først på eftermiddagen, hvor vi hurtigt fik etableret en lejr og gik straks igang med at indtage de første genstande. Dagens program var den bløde mellemvare med Alice Cooper, Mötley Crüe og ikke mindst Iron Maiden. For visse af mine kammeraters vedkommende var franske Gojira også et klart must, der dog aldrig har sagt mig noget som helst. Alice Cooper og Mötley Crüe blev oplevet fra Biergarden og umiddelbart virkede det som om at lyden var piv ringe og både Alice Coopers og Vince Niel fra Mötley Crüe sang mildest talt elendigt og jeg mener på ingen måde at nogen af dem leverede varen overhovedet. Jeg havde set frem til at opleve Iron Maiden igen efter deres legendariske show på Wacken i 2008, men jeg syntes ikke at bandet havde helt den samme dynamik og det overskud, som gjorde 2008-koncerten legendarisk - Hvilket også kan skyldes at der denne gang var langt mere fokus på det nyere materiale og det er jo bestemt ikke deres bedste kompositioner. Generelt virkede Iron Maiden ikke helt på toppen, men det gjorde stadig ikke min lyst til at bevæge mig mod W.E.T-stage for at se Gojira, større. Til gengæld kan jeg berette at alle jeg kender, som fik set Gojira enstemmigt kunne sige at de leverede varen 100%. Alt i alt var det dog en glimrende dag på Wacken, selvom de bands jeg oplevede på ingen måde formåede at levere varen. Det blev der i høj grad rettet op på de følgende dage!

Fredag

Traditionen tro var der dømt morgen-thrash allerede kl 11:00. Tyske Dew-Scented havde den opgave og de fik losset dagen godt og grundigt i gang med manér. De første fadøl var allerede gledet ned og det var sgu rart at se varen blive leveret med god lyd og masser af power allerede fra den tidlige morgenstund. Fredagen blev en rigtig god dag. Vejret var intet mindre end perfekt. øllet var koldt og udover Dew-Scented, leverede både Suicidal Angel, Evile, Arch Enemy og ikke mindst Slayer varen gennem hele denne herlige dag på Wacken. Som timerne gik blev promillen større, pladesamlingen øget efter det traditionelle besøg på Metalmarket. Efter sådan en dag kan man ikke andet end at glæde sig til om lørdagen og håbe på at den fortsætter i samme herlige dur!

Lørdag

Lørdag morgen var præget af nogle tømmermænd, der lige skulle skylles ned med Underberg, Jack Daniels og dåseøl, før jeg var nogenlunde i stand til at møde et par gutter fra redaktionen i Biergarden. Det blev nogle ret underholdende timer, hvor solen skinnede, øllet smagte bedre og bedre og stemning mere og mere festlig - Især da der blev mulighed for at få sig nogle snapshots af nogle hotte modeller, der flashede patter. Jo jo, Wacken var i fuld gang og alt imens Unleashed stod for den musikalske underholdning på Black Stage, fik jeg kl 14:55 målt min promille til intet mindre en 2,81. Måske var det den høje promille, der gjorde at jeg syntes at Overkill var dette års klart fedeste koncert lørdag eftermiddag. Stemningen var bare i top, solen skinnede stadig nådesløst ned over den idylliske lille nordtyske landsby og som altid virkede Overkill helt klar og oplagte til at levere varen 100%, hvilket de helt sikkert også gjorde. Senere skulle jeg opleve både Immortal og Cannibal Corpse og jeg havde ret store forventninger til begge koncerter. Tilbage i 2007 gav Immortal et brag af en koncert på Wacken og selvom jeg som sådan ikke bryder mig specielt meget om Immortal, imponerede de mig i aller højeste grad. Desværre var det ikke tilfældet på dette års Wacken, hvor Immortal virkede ret annonyme og nærmest ligegyldige. Til gengæld sparkede Cannibal Corpse røv som ind i helvede og gav et brag af en koncert, der trods den efterhånden ekstremt høje promille, står ret klart i min hukommelse. Wacken 2010 var endnu engang en legendarisk oplevelse med masser af fede koncerter og der hersker ingen tvivl om at jeg, som sædvanlig, er at finde på Wacken 2011. Der er jo ganske enkelt dømt mødepligt!