Fate

Fate

I anledning af danske Fate's gendannelse med udgivelsen af "V", var det på sin plads at få en snak om de forgangne år og fremtidsplanerne.

heavymetal.dk (HM):
Tillykke med jeres nye skive, jeg vidste slet ikke man kunne lave så gedigen velspillet hard rock i Danmark nu om dage, det er kærkommen ting for den danske scene, at I er vendt tilbage, og selv om I er ved at være nogle gamle drenge lyder skiven absolut ikke gammeldags.

Peter (P):
Tak for det! Gamle drenge? Ha – ha. Vi har naturligvis også udviklet os i de mellemliggende år, og det afspejler musikken selvfølgelig. Vi har bare lavet hvad der faldt os naturligt.

HM:
Hvad fik Jer til at gendanne bandet?

P:
Fordi vi spillede en enkelt koncert i Tyskland for et par år siden (Per, Søren og jeg), og det var så fedt at vi straks besluttede os for at lave noget sammen igen. Da så MTM genudgav vores gamle ting osv, blev vi enige om at det kunne være fedt at lave noget nyt.. og det blev så til Fate "V".

HM:
Hvor er Jeres største fanskare?

P:
Foruden vores nærmeste venner?! Tyskland og Japan har altid været rimelig glade for vores musik.

HM:
Har I, i løbet af alle de mange år, været helt ude af scenen?

P:
Per har lavet musik i forskellige sammenhænge gennem alle år og Søren kan jo ikke slippe sin guitar i længere tid af gangen, så jeg er nok den eneste der i en periode var rimelig langt væk fra musikken.

HM:
Prøvede du at kontakte nogle af de originale medlemmer fra Fate, eller var det meningen lige fra starten at du ville have Søren og Per om bord igen?

P:
Nej, det er Per og Søren der er Fate (og mig selv selvfølgelig), og har været det lige siden midt 90’erne.

HM:
Hvordan fik I kontakt med jeres nye trommeslager?

P:
Det var faktisk vores management (Intromental Management), der foreslog Micke Kvist. Vi havde et par danske trommeslagere i tankerne, men de kunne ikke af forskellige årsager, incl. vores gamle trommeslager. Micke er smadderdygtig og især rigtig god i et studio. Men live er det lidt usikkert hvad vi gør, Micke bor i Stockholm og det medfører jo visse praktiske problemer.

HM:
Jeg må sige lyden på pladen er blevet fantastisk. Var Tommy Hansen fra Jailhouse Studios Jeres første valg?

P:
Ja. Tommy producerede også "Scratch n’ Sniff", så da det viste sig at det passede ind i alles planer, blev det ham. Desuden havde Per også arbejdet sammen med ham gennem årene. Så det virkede helt naturligt.

HM:
Er sangene på pladen af ældre dato, eller er de alle skrevet efter I blev gendannet?

P:
De er alle sammen helt nye.

HM:
Hvem står for sangskrivningen på den nye plade?

P:
Det gør vi alle sammen. Det foregår typisk sådan, at en ide bliver kastet på bordet, derefter går den igennem vridemaskinen, dvs. at Søren udvikler guitaren, Per laver noget vokal på idéplan og måske er der så et eller andet vi kan arbejde videre med. Det kan der faktisk gå ret lang tid med.

HM:
Det lyder som om teksterne på den nye Fate er meget dybe, er de meget personlige?

P:
Per står for teksterne og de er meget personlige og handler om mange af de typiske ting der forekommer i ens liv. Kærlighed , frygt, fortid og nutid osv.

HM:
Er det Jeres intention at satse stort med Fate igen, og virkelig få et rigtigt comeback, eller blev I gendannet mere på hobby basis?

P:
Det er skam seriøst. Vi har allerede lagt meget tid i det og satser alt det vi kan. Den primære grund til at gøre det igen er, at det skal være sjovt og spændende. Vi går hele vejen og så må vi se hvad der sker.

HM:
Har I nogle turneplaner? Og får vi Jer muligvis snart at se nede i det sønderjyske?

P:
Der er masser af planer, men ingen der kan offentliggøres for nærværende. Det vil stå på vores website, så snart det bliver konkret.

HM:
Jeg takker for interviewet og jeg vil ønske Jer alt godt med bandet og promoveringen af pladen.

P:
Selv tak og tusind tak.

Kommentarer (1)

helloween

helloween

Indlæg: 167