Angstskrig – ”Midt i en Angstkrig” premiere

Angstskríg promo 2023 af Niel Buchwald Angstskríg promo 2023 af Niel Buchwald

Siden Angstskríg smed sit album Skyggespil (2021) på gaden, har det været et af den danske metalscenes mest spændende nye navne og en af scenens bedst bevarede hemmeligheder. Vi ved stadigvæk ikke, hvem de to sortebrødre er, men vi ved, at de har masser af erfaring i bagagen og er velbevandrede i musikmiljøet. I et interview i 2021 beskrev de, at deres visuelle fremtræden er for at sætte det musikalske i centrum. Det betyder, at ændrer musikken sig, så følger det visuelle med på behøring vis. I bund og grund er det heller ikke vigtigt, hvem der står bag Angstskríg, da de bringer noget nyt og spændende til musikscenen med deres melodiske black metal- og black’n’roll- lydbillede, som de gladeligt mikser og blander med andre genrer.

Angstkrig, som udkommer den 31. marts, er som mange andre nye udgivelser inspireret af nutidens sindstilstand, som har været stærkt præget af coronapandemien. Duoen er selv blevet præget af det kreative og fordybende frirum, nedlukningen gav, og hvordan alt stress og jag kom ramlende, da samfundet blev ”nulstillet”, og hverdagslivet kom blæsende tilbage. Hele det lyriske univers er derfor ifølge Angstskríg et udtryk for ”den moderne verdens umenneskelige pres på menneskene”. Noget, vi herfra tænker, at mange kan nikke genkendende til i forskellige grader.

Vi er glade for som de første at kunne vise ”Midt i en Angstkrig”, som er den anden single fra det kommende album. Et nummer, der i mange henseender er repræsentativt for duoens legende tilgang til black. Derudover er der en overraskende feature i form af Jøden, og nummerets lyriske udfoldelse er en hjørnesten for albumtematikken. Selv beskriver Angstskríg nummeret således: ”’Midt i en Angstkrig' er i såvel komposition som udtryk en nyskabning, der også trækker veksler på de musik-teatralske genrer og udkrystalliseres som et art sortmetallisk musical-nummer. Og hvorfor så ikke gå linen ud og invitere Jøden indenfor til en omgang blast beat-rap? Det er jo oplagt”. Deres beskrivelse af nummeret er vi meget enige i, om det så fungerer, vil vi lade være op til jer læsere at vurdere. Fortæl os meget gerne med en kommentar til Facebookopslaget, hvad I synes om sangen .

Videoen er skabt af Daniel Buchwald, som også skabte videoen til ”Vishedens Ulidelige Lethed”.

Angstkrig udkommer den 31. marts 2023 via Despotz Records og er atter produceret af Frederik Brandt Jakobsen.

Uanset om vi synes godt om musikken eller ej, så vil vi altid opfordre jer læsere til at støtte kunstnere, hvis I kan lide musikken. Forudbestil derfor gerne albummet via deres bandcamp eller Depotz Records, hvis I er vilde med de nye Angstskríg sange.