Sirenia - An Elixir For Existence

An Elixir For Existence

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Spilletid:53:44
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Tilhængere af bands som Dark Tranqillity, Dimmu Borgir og Therion burde måske lige checke "An Elixir For Existence" fra svenske Sirenia.

Allerede med åbningsriffet på skæringen "Lithium And A Lover" spores nyere Tranquillity riffs samt keyboard. Sammenligningen bliver endnu tydeligere da den Dimmu Borgirske vokal og det Therionske kor senere i sangen kommer til sit sande udtryk. Med åbningsriffet på skæring nr. to, "Voices Within", fortsætter vi som før, dog denne gang ligger vi bare ud med et typisk Black Metal ensemble, som vi mere eller mindre kunne hente fra "Enthrone Darkness Triumphant" og sådan kunne jeg blive ved i uendeligheder med at drage paralleller til andre bands.

På trods af den manglende originalitet, så syntes jeg alligevel at der er noget originalt ved Sirenias musik, hvilket gør at jeg som lytter har et ret så ambivalent forhold til bandet som helhed. For godt nok låner de med arme og ben, men samtidig formår de også at syntetisere det lånte til nogle ret så fede ørebaskere. Man kommer sgu i en fed stemning og man bevæges grænseløst af de pompøse orkestrale elementer. Derudover er den fede produktion og den prangende sound et plus i sig selv og når alt kommer til stykket så er det jo heller ikke tosset at man på samme tid kan få lov til at lytte til de bedste sekvenser fra de ovennævnte tidløse bands.

Tracklist

  1. Lithium and a Lover (06:33)
  2. Voices Within (06:52)
  3. A Mental Symphony (05:25)
  4. Euphoria (06:35)
  5. In My Darkest Hours (06:05)
  6. Save Me from Myself (04:14)
  7. The Fall Within (06:48)
  8. Star-Crossed (06:28)
  9. Seven Sirens and a Silver Tear (instrumental) (04:45)

Kommentarer (2)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Nu har jeg hørt en DEL af

Nu har jeg hørt en DEL af Sirenia's nye album, og derfor ønsker jeg lige at HEAVYMETAL.DK tilhængerne lige skal kigge på denne skive ENDNU engang... især hvis de SLET ikke har hørt den overhovedet....

DEN ER SÅ GENNEMFØRT DENNE SKIVE. Hvert ENESTE nummer er utrolig gennemspillet og gennemførte...
Måden de mixer kvinde sang, med "den onde mand" og kor er brilliant..
Kan ikke anbefale denne skive nok. Det en den bedste skive jeg har hørt, det hele på den er bare ja... Himmelsk...

og så til det triste... Sirenias nye skive, uhhhh hvor er det dog trist trist trist.. men ja.. det skal jeg nok sige mere om, så snart den bliver anmeldt her inde, men IKKE GODT!!!

An Elixir for Existence for 1500% herfra

Claus Ljørring gav Sirenia - An Elixir For Existence 10/10.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

se DET her er Sirenia... Ikke

se DET her er Sirenia... Ikke det der møg de er i gang med for tiden... Hverken The 13th Floor eller The Enigma of Life er noget værd! nææææ... At Sixes and Sevens samt den her skive, DET er genialt! Veland, her har du skabt ægte guld!

Claus Ljørring gav Sirenia - An Elixir For Existence 10/10.