Natjager - At Kende Bølge Fra Hav

At Kende Bølge Fra Hav

· Udkom

Type:Album
Genre:Alternativ metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Metallens svar på Cher

Natjager er klar med opfølgeren til Hvordan vi lærte at svæve – og hvis du er en af dem, der sidder og håber på, at gutterne har lagt deres Cher-metalstil på hylden, bliver du slemt skuffet. For de fortsætter, hvor de slap, og gudskelov for det. At kende bølge fra hav veksler imellem alt fra generisk nu-metal til en snert af post-hardcore og hiphop – dog med et langt mere raffineret udtryk.

Havets melankoli

Det er et smart træk at starte albummet med ”Konkylie”, som er et af albummets stærkeste sange. Opbygningen med synth og Jons karismatiske autotune, der bliver understøttet af hårde kraftige chugs fra guitar og trommer, inden det hele kulminerer i et kæmpe omkvæd, er noget, der for alvor demonstrerer, hvad Natjager kan. Og hvad de er kommet til. Albummet vidner om et mere selvsikkert band, der gør deres ting, dog med langt større overbevisning end tidligere. Den hyppigere brug af den klare vokal fra Torben Vestergaard som modspil til Jon er noget, der stiller musikken endnu skarpere, så man ikke bliver druknet i oceaner af autotune – ”Elendighed” er et godt eksempel på dette.

Generelt sker der helt vildt meget på At kende bølge fra hav, og Natjager har formået at udvide deres musikalske strenge at spille på. ”Skær her” starter lige på med et medrivende hook og et andet vers, der ligefrem går hen og bliver en anelse progget – og generelt albummet igennem er den instrumentelle del blevet langt mere spændende at lytte til. Noget, der godt kunne fylde mere. Singlen ”Skind & ben” er et af højdepunkterne, hvor bandet følger formlen og går lige på omkvædet, der virkelig bærer sangen, og heldigvis er Natjager, hvad enten man bryder sig om vokalen eller ej, utrolig gode til at skrive hooks, som man kan huske. På ”K.V.V.H” (kender vi virkelig hinanden) gæster Emil Breuning fra Hearteater, der byder på det hårdeste fra Natjager, vi hidtil har hørt. Nummeret fungerer ganske godt i mikset mellem autotune, scream og den rene vokal. 

Dog er det meget den samme melankolske stemning, der er albummet igennem. De eksistentielle lyriske temaer bliver behandlet gennem mange af de samme formler. Og selvom det fungerer, mangler der lidt modspil, der kunne give en lidt mere opløftet stemning, som f.eks. det generiske nummer ”Diamant” gjorde på debuten. Desuden rammer ”Bjerget” en anelse ved siden af med uinspirerende trapbeats og en autotunet gæsteoptræden fra rapperen Wanr. Det samme kan siges om ”Overdosis”, der med sin simple melodi ikke rigtig formår at tage sangen et spændende sted hen.

Skarpt og gennemarbejdet  

Natjager har med At kende bølge fra hav overgået deres debut. Der er blevet stillet mere skarpt på, hvem Natjager er. Varemærket med autotune er gået hen og blevet mere et redskab fremfor et statement, og det er kun en god ting at variere sangene i den grad, som de gør her. Numrene er blevet stærkere, bandet lyder federe og skaber en mere interessant dimension i musikken, og brugen af features er med til at give musikken lidt mere kant. Alt i alt bliver det spændende at se, hvordan de vil udvikle sig mod næste album.

Tracklist

 1. Konkylie
 2. Elendighed
 3. Alt Under Himlen
 4. Skær Her
 5. Bjerget
 6. Batteri 666
 7. Overdosis
 8. Skind & Ben
 9. Ola
 10. K.V.V.H
 11. Skygge Og Blide Bølger