Khors - Night Falls Onto The Front of Ours

Night Falls Onto The Front of Ours

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Stemningsfuldt og velproduceret mørk pagan metal fra det dunkle øst

Khors er et ukrainsk pagan blackmetal band. Bandet opstod tilbage i 2004, da frontmand Khorus forlod Astrofaes. Bandet har turneret Østeuropa tyndt på det seneste og udgiver nu Night Falls Onto the Front of Ours, deres sjette udspil.

Mørke temposkift, der sidder lige i øjet

Albummet starter ud med en episk guitarintro på ”No Oaths, No Tears No Knees!” Herefter bryder en hæs blackvokal lydbilledet. Teksterne er på Khors modersmål ukrainsk, hvilket giver skiven et dragende, eventyrligt præg. Personligt var min tanke Lord of the Rings, da jeg hørte albummet første gang. Musikalsk er albummet bygget op af varierende temposkift. Fra hurtige stykker, hvor der er knald på trommer og guitar, og mere afdæmpede og episke dele, hvor vokalen er med til at skabe en dyster melodisk lyd. Lydbilledet er en blanding af folkemusikalske passager med rødder i det ukrainske folk, formørkede toner og en god portion mystisk stemning. Vokalen varierer mellem at være hadsk og vred over til en mere blød og messende hæs raspen.

Yderst velproduceret lyd, som lader musikken komme til sin ret

En af de ting jeg vil fremhæve, er produktionen. Night Falls Onto the Front of Ours er yderst velproduceret, hvor hvert instrument går klart igennem. Det betyder, at du som lytter virkelig kan nyde bandets tekniske kunnen, da de vekslende temposkift ikke flyder ud. Der er en tightness over skiven, som kommer til udtryk i en gennemtænkt og klar opbygning af de instrumentelle passager. Der er ikke overladt noget til tilfældighederne, og hvert enkelt lille slag er nøje tilrettelagt. Resultatet er en sammenhængende og velskabt lyd, men som dog for mig også er med til at fjerne lidt af spændingen ved flere gennemlytninger. Det hele bliver næsten for skemalagt, og Night Falls Onto the Front of Ours mangler den organiske og levende lyd fra fx Behemoths The Satanist.

Et styks gennemført og velproduceret ukrainsk mørke

Night Falls Onto the Front of Ours er et gennemført og velproduceret album. Skiven emmer af atmosfære, og som lytter er man ikke i tvivl om, at Khors er et band, som ved, hvordan de vil lyde. Er man til dyster paganmetal er Night Falls Onto the Front of Ours værd at tjekke ud.

Tracklist

  1. No Oaths No Tears No Knees!
  2. Dead Birds Valley
  3. Following the Ways of Blood
  4. Night Falls Onto the Fronts of Ou
  5. 1664
  6. For the Last Time
  7. Slight Web Solitude
  8. My Cossack Way