The Kandidate - Facing the Imminent Prospect of Death

Facing the Imminent Prospect of Death

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Hardcore
Spilletid:31.04
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Facing the Imminent Prospect of Death ( FIPD) er anden skive fra det danske trash/ dødsmetal band ,The Kandidate. Mit første bekendtskab med The Kandidate var på Roskilde 2010, hvor bandet leverede et brag af en koncert på Pavilion Junior. Mit bedste minde fra den koncert var, da mikrofonen crashede, hvorefter mr. Bredahl kaster den ned i scenegulvet, og fortsætter uden mikrofon. Den energi som var til den koncert, var virkelig fed og opleve, og derfor var jeg spændt på, om den samme energi var og finde på FIPD.

Det første der slår mig, da jeg kigger på skiven er, at den kun har en længde på 31 min. Lige omkring halvanden min. kortere end debut albummet Until We are Outnumbered. Umiddelbart har jeg ikke noget mod korte skiver, da det giver en forventninger om en energiudladning fra den anden verden. Og det må man sige, at The Kandidate er garant for. Fra åbningsnummeret Death og til slut nummeret The Knives Spit, er der i den grad tryk på kedlerne.

En af de nye ting, som er at finde på FIPD, er to dansk tekstede numre. Jeg vil ikke gå ind i en diskussion af teksterne ved disse, da det ikke ligefrem er den store poesi, som kommer til udtryk, men til gengæld sige, at disse giver albummet et vidst punk præg. Derudover har bandet i mr. Bredahls eget studie forsøgt at opnå en mere live lignende lyd. Dette synes jeg egentlig er en fed tilgang til optagelsen, for det giver FIPD et andet finnish, som er med til at øge albummets levetid.

Jeg må sige, at jeg er blevet rigtig positivt overrasket over Facing the Imminent Prospect of Death. Nu elsker jeg bands, som formår at smække energien ud gennem højtalerne, hvilket The Kandidate i den grad gør. Derudover er den tekniske finnish rigtig lækkert, og Bredahls vokal passer rigtig godt ind i The Kandidates musikalske univers. Det gør mig egentlig ikke noget, at skiven kun er en halv time lang, da jeg måske kunne frygte, hvis skiven var længere, at luften går af ballonen. Dette er på ingen måde tilfældet, og derfor er Facing the Imminent Prospect of Death en skive, som The Kandidate med rette kan være stolte af.

Kommentarer (1)

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Mega fed crossover, der! Fedt

Mega fed crossover, der! Fedt, der er band i Danmark, der laver den slags musik!

Time Signature gav The Kandidate - Facing the Imminent Prospect of Death 8/10.