Gojira - L'enfant Sauvage

L'enfant Sauvage

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Progressive Death Metal
Spilletid:52.25
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9,1/10 baseret på 11 stemmer.

Det er længe siden, at et bands nyeste udgivelse har skabt så meget opmærksomhed, som tilfældet er med Gojira. Forventninger til bandets nyeste skive L’Enfant Sauvage har været store, og mange har set frem til, hvad giganterne fra Frankrig har at byde på denne gang. Og lad mig sige det med det samme. En hel del.

L’Enfant Sauvage indledes med "Explosia". En tung satan af et nummer, hvor der konstant veksles mellem gentagende stykker og temposkift. Nummeret består af hårde riffs, som brat afsluttes, en råbende, hæs vokal og yderst velpolerede trommeslag. En af forcerne ved Gojira er, at de kan skabe storhed og dybde med få midler. De forskellige numre på L’Enfant Sauvage er bygget op efter samme princip dvs. bratte riffs, gentagende stykker osv., men alligevel formår skiven at være varierende og spændende. Jeg kan ikke lade være med at sammenligne Gojira, med surrealistisk kunst. Musikken pirrer sanserne på en helt speciel måde, og selvom man har en idé om, hvad der sker i næste del af nummeret, sidder man alligevel og bliver overrasket.

Næste nummer "L’Enfant Sauvage" er i min optik skivens bedste. "L’Enfant Sauvage" kategoriserer efter min mening, til dette års bedste track, og jeg er lige ved at sige, at det har potentiale til at nå samme højder som Metallicas "Enter Sandman" og Maidens "Run to the Hills". Dette nummer har en opbygning, dybde og tyngde som er fænomenal, og som i den grad indkapsler, hvad det er Gojira kan. Musikken er som god sex. Pirrende, med en pludselig eksplosion i passion og vildskab. På et nummer som fx "L’Enfant Sauvage" er tempoet i introen lavt, hvorefter nummeret eksploderer i vildskab. Numrene emmer af dybde, og sammenspillet mellem guitar, trommer, bas og vokal fungerer sublimt.

Udover de allerede nævnte "Explosia" og "L’Enfant Sauvage", er det numre som "Liqued Fire", "Planned Obsolenscene" og den lidt atypiske "The Wild Healer", som er et instrumentalt nummer, med en anden lyd end resten af skiven. Det der er styrken ved L’Enfant Sauvage er, at der i mine ører, ikke er et decideret svagt nummer. Hver især er de perler, som binder albummet sammen.

I forhold til de foregående album er vokalen mere afdæmpet og ikke så brutal. Til genfæld er især guitar og bassen blevet noget tungere i lyden, hvilket klæder skiven rigtig godt og gør at den i den grad stikker ud fra, hvad der ellers er at finde på markedet.

Jeg har stort set kun lovprisninger at give L’Enfant Sauvage. Albummet er fuldt af geniale numre, sanserne bliver konstant pirret og man venter bare på mere. Skiven er som en god film. Man venter på forsættelsen. Jeg har ikke en finger at sætte på L’Enfant Sauvage, og Gojira må i den grad siges at have levet op til forventningerne. Derfor. Topkarakter herfra.

Her er mit absolutte yndlingsnummer fra skiven L'Enfant Sauvage.

Kommentarer (6)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Det her album... det er

Det her album... det er simpetlhen for genialt. Det tempo og det melodiske aspekt er sku helt ud til fingerspidserne. Det er gennemført godt. Længe siden jeg har haft det SÅ fedt med en udgivelse. Det her, det bliver mit ÅRETS ALBUM det er jeg sikker på!...
Nu kalder du L'enfant Sauvage for det bedste.. det er det også i min bog, men The Gift of Guilt er LIGE efter. Fantastiske rytmer i det nummer!

Claus Ljørring gav Gojira - L'enfant Sauvage 10/10.

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Så dem på dette års Copenhell

Så dem på dette års Copenhell hvor de blæste knoppen af mig og har nu hørt dette geniale album og må bare slutte mig til koret af mennesker der kalder de franske musikanter for geniale! Glæder mig i den grad allerede til næste skive....

Christian Ljørring gav Gojira - L'enfant Sauvage 10/10.

Martin Christian Munding Stilund

Tidligere anmelder

Indlæg: 54

Hvad i siger! Tænk at den

Hvad i siger! Tænk at den franske scene kommer med sådan et slag i kuglerne...

Martin Christian Munding Stilund gav Gojira - L'enfant Sauvage 10/10.

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

Mildt sagt et helt igennem

Mildt sagt et helt igennem genialt album! Men nok ikke den bedste opvarmning til en koncert så mainstream som Metallica o.o

Kasper Olsen gav Gojira - L'enfant Sauvage 10/10.

mørbrad

Indlæg: 19

Jeg var overdrevet imponeret

Jeg var overdrevet imponeret over the way of all flesh, og har glædet mig rigtig meget til dette udspil, glæder mig stadig da jeg ikke har fået det endnu:-) men det lyder satme lovende...

mørbrad gav Gojira - L'enfant Sauvage 9/10.

Winterlife

Tidligere anmelder

Indlæg: 16

Meget solid skive, selv mener

Meget solid skive, selv mener jeg ikke den lever op til From Mars to Sirius - men det er jo en smagssag. Thumbs op til anmelderen dog, fedt skrevet.

Winterlife gav Gojira - L'enfant Sauvage 7/10.