Exodus - Blood In, Blood Out

Blood In, Blood Out

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Spilletid:62.14
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

When I rip you open all I'll do Is salt the wound!!

Introduktion

Efter fire års ventetid har Thrash Metal pionererne i Exodus smidt et nyt album på gaden. Bandet behøver næppe nogen introduktion, da vi nemt kan blive enige om, at de kickstartede Bay Area Thrash Metal scene i starten af 80'erne. Plader som Bonded By Blood og Fabulous Disaster. Mange har undret sig over, om der overhoved ville komme en ny Exodus plade, da rygterne fløj i luften, om at Gary Holt har forladt Exodus for at komme med i Slayer. De rygter er selvfølgelig ikke rigtige og nu er bandet tilbage med deres nyeste udspil Blood In, Blood Out.

Gennemgang

”Black 13” er det første nummer på pladen og efter en halvandet minuts lang intro, får vi et klassisk Thrash riff smidt i fjæset. Vi bliver kylede tilbage i tiden og Exodus viser, at de virkelig er de bedste inden for genren. Tempoet er sat hurtigt, man får nærmest en adrenalin rus af at høre nummeret. Det har måske sine lidt svage punkter. Specielt i midterstykket bliver det en anelse langtrukkent, men det ændrer sig heldigvis da soloen går i gang og vi bliver smidt ind i det hurtige tempo igen. Det er en fed åbner og det kan kun blive godt fremover.
Andet nummer er også titelnummeret på pladen. Nu går der ren headbanging fest i pladen. Nummeret holder tempoet højt. Meget ros skal der lyde til Tom Hunting for hans utrolig hastighed og perfektion bag tønderne. Det er også et nummer, som sikkert vil få deres ældre fans til at føle en vis nostalgi, da nummeret minder meget om periode med Bonded By Blood. Igen viser Exodus, hvorfor de er frontløbere for genren. Gary Holt og Lee Altus er et utrolig godt makkerpar og skriver nogle af de bedste guitarriffs.

”Collateral Damage” er tredje nummer på pladen og vi forstætter stadig med det hurtige tempo. Introen i nummeret er en anelse forvirrende, da en hel masse dissonante guitarlicks bliver fyret af. Men alligevel står nummeret ud som et af de stærkeste på pladen. Deres tilbagevendende forsanger Steve ”Zetro” Souza er virkelig også på toppen af sit element her og viser, hvorfor han er den bedste forsanger, Exodus har haft. Hele nummeret igennem er bare virkelig fedt og jeg kan ikke sætte en finger på, hvad der skulle være dårligt ved nummeret. Det er et nummer, som rammer de fem minutter og 28 sekunder af ren thrash paradis.
Fjerde nummer på pladen er ”Salt The Wound”, som uden tvivl er mit favorit nummer på pladen. Det er et klassisk Exodus nummer og det er ikke uden grund, at det blev den første single. Nummeret er også specielt, da Kirk Hammet fra Metallica spiller guitarsoloen. Det er første gang i 32 år, at Hammet har indspillet med Exodus. Det gør det ekstra fedt, da han jo var en af dem, der var med til at starte bandet tilbage i 1981. Lyrikken giver lytteren et grusomt billede af, hvad Zetro går igennem på grund af en persons tidligere handlinger.

Femte nummer ”Body Harvest” står også ud som et virkelig stærkt nummer. Et virkelig aggressivt nummer, men alligevel har det sine melodiske øjeblikke. ”Body Harvest!” bliver råbt i kor under omkvædet og giver os den obligatoriske, nostalgiske Thrash Metal følelse. Igen skal det pointeres, at samarbejdet imellem Lee Altus og Gary Holt er fænomenalt og specielt riffsne og måden soloen bliver spillet på gør det til utrolig fedt nummer.
”BTK” er sjette nummer på pladen og er en del anderledes end de tidligere numre. Her læner den sig lidt mere op af den langsomme side og ingenting bliver spillet i et ultra hurtigt tempo. Det forholder sig derimod i et okay roligt tempo hele vejen igennem nummeret. En af de ting, som også gør det her nummer fedt er, at Chuck Billy, forsangeren i det legendariske Thrash band Testament, lagde en tur forbi studiet og var gæstevokalist på nummeret.

Jeg så et interview med Gary Holt, som talte om, at de ikke har skiftet producer siden 1997. Andy Sneap har siddet bag producerstolen lige siden da. Sneap har lidt af et bagkatalog, da han har produceret for bands som Entombed, Dimmu Borgir, Napalm Death og Opeth. Han var produceren bag den fantastiske Deliverance plade, som sikrede Opeth international succes.
Han viser også på Blood In, Blood out, at han er den eneste rigtige til at producere en Exodus plade.
Alting er virkelig godt mixet. Specielt i instrumental afdelingen er det hele virkelig godt. Trommerne lyder så naturlige og har et virkelig godt punch i numrene. Virkelig meget ros den vej! Guitarerne har også virkelig fået en virkelig sprød lyd og de bliver virkelig godt blandet sammen med resten af bandet. Produktionen er virkelig genial på pladen og mere kan man vel ikke sige om det.

Tom Hunting har virkelig overgået sig selv på denne plade. Det, der virkelig står ud for mit vedkommende på denne plade, er de hurtige rytmer og præcise trommefills. På samme tid viser han også, at han er en af de bedste inden for genren.
Jeg fik det nævnt ret tydeligt tidligere, at Gary Holt og Lee Altus er et fantastisk makkerpar på guitaren og det passer også. Disse riffs på Blood In, Blood Out er virkelig tekniske og mindeværdige. Specielt riffet i ”Salt The Wound” er virkelig godt og ligesom alle de andre numre på pladen, så har de alle sammen en standard som er sat virkelig højt.

Den tilbagevendende forsanger Steve ”Zetro” Souza er også i sit es på denne plade. Som 50 årig gør han stadig et fænomenalt arbejde. Han lavede også vokalarbejdet, på Tempo Of The Damned tilbage i 2004 og der var hans vokal arbejde også virkelig genialt. Så at han ti år senere stadig gør det godt, det er virkelig imponerende.

All hail Exodus!

Igen har Exodus bevist, at de er det bedste Thrash Metal band. Det var dem, der startede det hele. Det er dem, der stadig bærer faklen den dag i dag. Denne plade er en genial tilføjelse til deres allerede fantastiske bagkatalog. Så hvis du er fan af Exodus eller Thrash Metal generelt, så skal du ikke snyde dig selv – skynd dig at købe pladen.

Tracklist

 1. Black 13 (Feat. Dan The Automator)
 2. Blood In, Blood Out
 3. Collateral Damage
 4. Salt The Wound (Feat. Kirk Hammet)
 5. Body Harvest
 6. BTK (Feat. Chuck Billy)
 7. Wrapped In The Arms Of Rage
 8. My Last Nerve
 9. Numb
 10. Honor Killings
 11. Food For The Worms