Dagoba - Tales of the Black Dawn

Tales of the Black Dawn

· Udkom

Type:Album
Genrer:Groove, Metalcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Træd indenfor i et ubarmhjertigt og nådesløst mørkt univers

Dette ikke helt nye, men nyeste album fra franske Dagoba, er 6. i rækken, og som titlen på albummet antyder, byder Dagoba på et mørkt og dragende univers. Franskmændene når ud over egen landegrænse med dette album, der efter min opfattelse har internationalt potentiale.

Produktionen er massiv og leverer et tjæresort og tungt lydbillede hele albummet igennem.

Der er en ide i det, de laver, og den såkaldte røde tråd findes også fra start af introen med lyde, der associerer til gyserfilm til slutningen af albummet, hvor sidste sang byder på fuglefløjt.

Frontcoveret, med en illustration af en bloddryppende flagermus, er et makabert valg, men et valg der igen er i tråd med albummet og dets titel. Flagermus symboliserer mange ting. I middelalderen så man dem for eksempel som et symbol på djævelen, mens man hos shamanerne ser dem som et symbol på genfødsel og frigørelse af frygt. Måske også derfor de har valgt en sangtitel som ”Born Twice”. Kun et gæt.

Genren er primært en blanding af metalcore, industrial og groove metal. Der er sygt tryk på sangene, og den hårdtslående energi, det brutale drive, de fængende riffs og de sønderflængende growls går lige i blodet.

”The Loss” er eneste lille afstikker med et mere kommercielt udtryk end de andre numre på albummet. Der sniger sig nemlig en smule pænhed ind i form clean vocal, som der ellers ikke er i de andre numre.

Hver og en i bandet leverer til fulde, men Franky Costanza på trommer spiller så godt, at det kryber ind under huden.

Lyset bliver budt velkommen

I slutningen af sidste sang ”Morning Light” sluttes sangen af med stille og diskret fuglefløjt, og det er en smuk detalje, som giver en massiv kontrast til det mørke og skånselsløse univers, og som bringer en snert af lys ind til sidst.

Når et band leverer et album, der er så veludført, skal det ikke gå ustraffet hen, derfor 9 forkullede kranier.

Dagoba er koncertaktuelle sammen med Hammercult d. 21. januar 2016 på BETA. Hvis publikum er på, når Dagoba spiller op til dans, måske til nummeret ”The Sunset Curse”, vil det være alle tiders mulighed for at vælte rundt i mosh piten.

Hvis du skulle få lyst til at høre en teaser fra Tales of the Black Dawn, så tjek nedenstående.

Tracklist

  1. Epilogue
  2. The Sunset Curse
  3. Half Damn Life
  4. Eclipsed
  5. Born Twice
  6. The Loss
  7. Sorcery
  8. O, Inverted World
  9. The Dawn
  10. Morning Light