Amorphis - Forging The Land Of Thousand Lakes

Forging The Land Of Thousand Lakes

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Melodisk Death Metal
Spilletid:89.59
Antal numre:16

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det finske band Amorphis fejre deres 20 år som band med udgivelsen af en live DVD Forging the Land of the Thousand Lakes, hvor jeg har fået lov at anmelde den medfølgende cd. Amorphis spiller melodiske dødsmetal med en tvist af til tider mere rockede og stemningsfulde dimensioner.

Hvad angår albummet Forging the Land of the Thousand Lake, er der blevet plads til en lang række numre fra bandets 20 årige historie. Jeg må indrømme, at det kun er gennem de seneste 6 års tid at jeg har fuldt bandet, og derfor har jeg svært ved at bedømme, om bandet har ramt den rigtige sammensætning hvad gælder ældre numre.

Personligt synes jeg, at Amorphis gør det rigtig godt live. Jeg kan til tider godt synes, at der på nogle af deres albums går meget klynk og boy-band lignende tilstande i vokalen, men live er det en hel anden snak. Jeg synes at Tomi Joutsens vokal er virkelig lækker live. Han formår at bruge sin stemme optimalt, og den brutalitet jeg til tider mangler hvad angår studiealbums, kommer i den gang til udtryk live.

Kvaliteten af lyden er virkelig i top. Jeg har oplevet, at livealbums kan være virkelige ringe hvad angår kvalitet, men dette er ikke tilfældet med Forging the Land of the Thousand Lakes. Musikken er helt klar, og der er en tilpas mængde publikum på numrene.

Det eneste lille minus ved pladen er, at jeg mangler lidt flere numre fra Eclipse albummet, som jeg personligt synes er Amorphis bedste. Dette er selvfølgelig en smagssag, men jeg kunne godt have tænkt mig at høre en live version af numre som Brother Moon og Pérkele.

Alt i alt er Forging the Land of the Thousand Lake et ganske habilt live album, og et godt sted at starte, hvis man er ny Amorphis fan.