Alestorm - Sunset On The Golden Age

Sunset On The Golden Age

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

De er fra Skotland og spiller ifølge dem selv "True Scottish Pirate Metal". De hedder Alestorm, og spiller egentlig en blanding af power og folk metal. Bandet blev dannet i 2004 under navnet Battleheart, men skiftede navn til Alestorm da de fik en pladekontrakt hos Napalm Records. I dag har de udgivet deres fjerde album, og den stigende erfaring er tydelig.

Gennemgang

Vi starter brat ud på "Walk The Plank, som efter en kort intro går over i et mere intenst riff, og så begynder verset. På omkvædet er der trompet i baggrunden, hvilket bidrager til en episk effekt. Er man fan af Alestorm bliver man i hvert fald ikke skuffet, og nummeret giver en lyst til at lytte videre. Lytter man så videre, støder man på albummets single "Drink". Nummeret er bygget meget typisk op, med kort intro, ikke meget spændende i verset, og et catchy omkvæd med et simpelt riff. Der er nogle små referencer til Alestorms tidligere numre, men ellers er der ikke meget mere end catchy headbange-med-på-i-en-brandert sang at hente her. Det slipper de dog godt af sted med. Tredje nummer er i den mere stille afdeling. Verset er også forholdsvis stille, og bygger op til et rimelig episk, men stadig roligt omkvæd. Herefter kører sangen i midt-tempo. Lidt under halvvejs inde i sangen skifter stilen, og der growles mens sangen bliver en del tungere. Derefter bliver den helt stille, før vi er tilbage i omkvædet. Selvom det er lidt risky slipper Alestorm godt fra det og ender med et varieret og spændende nummer. Resten af albummet varierer godt og byder på fine detaljer. Introen på " 1741 (The Battle of Cartagena)" er eksempelvis forholdsvis unik (Og Alestorm slipper rigtig godt fra det), mens der på et andet nummer er hård vokal, og rap på et tredje (tro mig, det er bedre end det virker på skrift). Musikken er energisk og headnanging-venlig uden at virke useriøs eller pjattet. Selv på sangen "Wooden Leg!" sidder på hjernen rigtig hurtigt.

Konklusion

Sunset On The Golden Age kan meget vel være Alestorms bedste album til dato. Albummet har alt det gode fra de tre tidligere albums, samt lidt ekstra af det gode. Musikken er bedre sat sammen end tidligere, og lyrikken giver, trods sangtitlerne, god mening. Er man fan er Sunset On The Golden Age et must have, og for alle andre er det en god introduktion til bandet.

Drink er albummets single og et godt valg af single.

Tracklist

  1. Walk the Plank
  2. Drink
  3. Magnetic North
  4. 1741 (The Battle of Cartagena)
  5. Mead from Hell
  6. Surf Squid Warfare
  7. Quest for Ships
  8. Wooden Leg!
  9. Hangover
  10. Sunset on the Golden Age