Aborted - Retrogore

Retrogore

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Enestående ondt album og tour de force fra belgiske Aborted

Dødsmetal smedet i had og blodbad

De kunne fejre 20 års jubilæum i 2015 og de når endnu engang nye højder med deres nyeste album, Retrogore. Bandet der senest spillede i Danmark d. 10. januar på Voxhall, måtte tage til takke med en desværre mere end halvtom sal på trods af et fremragende bagkatalog. De præsterede dog alligevel at spille en god koncert og man kan håbe at de kan vinde terræn her i landet med dette album.

De har fortsat hvor The Necrotic Manifesto slap, og der er endnu engang skruet helt op for smaddermaskinen på den lede måde. Der er tænkt på det hele, helt ned til tema og et fantastisk artwork som denne gang er lavet af Christopher Lovell. Temaet på denne plade omkredser gamle retro gyserfilm som Evil Dead og Hellraiser og det danner de perfekte rammer for det som de selv kalder deres ondeste album til dato.

Who you gonna call? Gorebusters!

Retro stemningen og uhyggen bliver sat i gang med intro nummeret ”Dellamorte Dellamore” og så går det saftsuseme stærkt der fra. Titelnummeret ”Retrogore” tonser derudaf og støber fundamentet for Aborteds dødshus og du bliver ellevild for at finde ud af hvad der gemmer sig bag døren af skræk og rædsel. Og du bliver ikke skuffet. Alt hvad du kunne ønske af tempo, aggressivitet og nådesløs dommedagsvokal, tæsker derudaf fra start til slut. Hvis Michael Myers eller Jason Voorhees havde lyttet til noget under deres blodsudgydelser, så var der med garanti Aborted på deres playliste.

Nummeret ”Divine Impediment” sætter det aggressive tempo ned for en stund og gør plads til en dyster og ond guitar, der giver vibes fra Behemoth. Der er dog stadig masser af hammer på trommerne, men guitaren følger stille og dystert med på sidelinjen og det fungerer helvedes godt. Dette nummer bliver også hjulpet godt på vej af supplerende vokal fra Travis Ryan fra Cattle Decapitation. De skaber en helt ny tidsalder inden for genren og tager et kæmpe skridt i den rigtige retning. Med numre som “Whoremageddon”, “Termination Redux” og det monstrøse “In Avernus” så får du virkelig ødelæggelse for alle pengene. Der bliver flittigt lånt lydklip fra de gamle film, og det giver bare lige det sidste til at man bare føler det her album hele vejen igennem de 43 minutters pinsler og ondskab.

For fans af både nyt og gammelt

Kort og godt, så er Retrogore et helt igennem fantastisk nådesløst ondt album, der bør kandidere til et af dette års helt store udgivelser inden for genren. Det appellerer til fans af både deres gamle samt nyere materiale, da de stadig har bibeholdt den lyd og stil som deres fans elsker. Det er et fremragende album som uden tvivl er et af deres bedste udgivelser til dato. Hvis du har sovet i timen og ikke kender til Aborted, men er fan af bands som Carcass, Suffocation og Behemoth, så vil du blive rigtig glad for dette album i din samling.

Tracklist

 1. Dellamorte Dellamore
 2. Retrogore
 3. Cadaverous Banquet
 4. Whoremageddon
 5. Termination Redux (album version)
 6. Bit By Bit
 7. Divine Impediment
 8. Coven Of Ignorance
 9. The Mephitic Conundrum
 10. Forged For Decrepitude
 11. From Beyond (The Grave)
 12. In Avernus

Kommentarer (3)

UMUR

UMUR

Indlæg: 85

Det er lang tid siden et

Det er lang tid siden et Aborted album virkelig har gjort noget for mig. De leverer altid noget solidt, men deres udgivelser lyder bare alt for meget af det samme. Jeg giver selvfølgelig også "Retrogore" en chance, men jeg holder ikke ligefrem vejret.

UMUR gav Aborted - Retrogore 9/10.

UMUR

UMUR

Indlæg: 85

OK, så fik de endelig løftet

OK, så fik de endelig løftet deres sangskrivning og specielt lyd produktion til et højere niveau. Det er godt nok en fed skive, og jeg er ellers ikke den store fan af Aborted normalt. Som jeg skrev i min oprindelige kommentar (inden jeg fik hørt albummet), så synes jeg, de har leveret alt for mange standard kvalitets dødsskiver, der lyder alt for ens, men denne her den står ud som noget specielt i mine ører.

UMUR gav Aborted - Retrogore 9/10.

Nikolaj Bransholm

Nikolaj Bransholm

Redaktør

Indlæg: 8

Enig

Har heller aldrig været den store Aborted fan, men har tæsket det her album igennem med største fornøjelse

Tilføj kommentar