Volbeat

Slagelse Musikhus og Badeanstalten, Slagelse

Denne koncert skulle oprindeligt have fundet sted i det mindre og noget mere intime spillested Badeanstalten i Slagelse. Men pga af Volbeats kæmpe succes og den deraf enorme publikumsinteresse, blev det flyttet til Musikhuset lige ved siden af, med plads til omkring 500 mennesker.

Første band på de skrå brædder var The Connery Death Scene, der spiller melankolsk rock tilsat en pæn skefuld hårdslående hardcore, hvilket på mange måder er både interessant og originalt. Min research på bandet viste imidlertid at de ikke har lavet så meget som et enkelt demo, eller fået oprettet en hjemmeside med diverse oplysninger om bandet. Det eneste der var at finde er en myspace-profil, med katastrofalt sparsomme oplysninger! Deres optræden bar derfor også tydeligt præg af at de nærmest var hentet direkte op af øvelokalet og op på den store scene som support for så stort et band som Volbeat - En opgave de på ingen måde kunne håndterer eller magte. Det var ganske enkelt for stor en mundfuld, for så urutineret et band! At en booker overhovedet kan tage dem i betragtning til så stor en opgave, ligner mere en vennetjeneste end et forsøg på at promoverer et band, der har skabt noget interessant, som f.eks en demo-cd eller bare noget der ligner! The Connery Death Scene virkede meget nervøse, utighte og nærmest undskyldende over deres eksistens, hvilket man absolut ikke skal bebrejde dem. De gjorde hvad de kunne, men det var som sagt en alt for stor mundfuld til et alt for urutineret band... Find dog et supportband med noget mere kød på næste gang!

Volbeat derimod havde alt det som The Connery Death Scene ikke havde. Publikum var med fra første fløjt og derefter gik det ellers over stok og sten gennem diverse klassikere fra deres to plader "The Strength/The Sound/The Song" og det nye gennembrud "Rock The Rebel/Metal The Devil". Lyden var perfekt og Volbeat forstår virkelig at sparke røv og komme så langt udover scenekanten at man jo nærmest bliver væltet omkuld af al den power og autoritet som Michael Poulsen og Co. leverer. Sjældent har jeg oplevet et band, der udtrykker så meget spilleglæde og evne til at "optræde" frem for bare at spille. De fede riffs kører rigtig godt i spend med de melodiske og fængende nuancer, der jo er Volbeats varemærke. For mig er der ingen tvivl om at Volbeat er verdens bedste live-band lige pt. Deres blanding af rock og metal rammer bredt og ligemeget om Volbeat er det "blødeste" man hører, eller det "hårdeste", så havde den brogede skare af publikum en herlig forårsaften i Musikhuset i Slagelse! Det er svært at sætte ord på hvor fede Volbeat i virkeligheden er live - De skal ganske enkelt opleves! For helvede hvor jeg glæder mig til at se dem igen den 31. marts i Vega med selveste Suffocation, Invocator og Gang Green! Og for helvede hvor bliver det fedt at se dem på dette års Wacken! Volbeat rykker ganske enkelt helt unikt! Oplev det!

Kommentarer (1)

Deathface

Indlæg: 36

85 % stiv diller til Volbeat.

85 % stiv diller til Volbeat. God lyd og setliste.

Men jeg mener nu nok det scenemæssigt bar præg af, at de stadig lige føler efter hvordan deres "blandede" publikum skal håndteres. Og de blev lidt for glade for at høre salen råbe "Volbeat"....

Og tak for øl til Stefan.