Steven Wilson

Steven Wilson

Train, Aarhus C

Officiel vurdering: 10/10

2 timer igennem det psykedeliske univers

Steven Wilson udgav i år sit seneste udspil " The Raven That Refused To Sing( And Other Stories ) " og på en dårlig dag besluttede jeg mig for at sætte pladen på, og busturen ind til byen blev forvandlet til den største optur hele September måned. Steven Wilson er kendt for at være tryllemanden og hjernen bag det britiske band Porcupine Tree, som i nyere tid har haft massiv succes de sidste par år. Men Wilson havde besluttet sig for at tage en pause og fokusere på sit solo projekt i noget tid og det var virkelig også en god idé. I aften er det dog Århus' tur til at opleve Wilson på scenen.

På grund af trafik i Århus så kom jeg desværre 10 minutter for sent til koncerten, men heldigvis stod Wilson alene på scenen på Train, uden band og spillede. Kun ham og en akustisk guitar og spillede nummeret "Trains", som hans tidligere band Porcupine Tree oprindeligt har lavet. Efter nummeret kom bandet på scenen og de lagde ud med nummeret " Luminoil ". Det haltede lidt i starten med lyden, hvor jeg var nød til at tage mine ørepropper ud, for at kunne høre det hele ordentligt. Jeg havde hevet en kammerat med til koncerten som kun havde hørt et nummer, men gik med til at tage ind og se koncerten. Wilson som jeg lidt sammenlignede med Mikael Åkerfeldt fra det svenske band Opeth, var god til at have kontakt med publikum og underholdt os med forskellige sjove anekdoter. Fx fortalte han os en historie igennem hele koncerten om, at der var en ensom svensker efterladt i en skov som var blevet forladt af sin kæreste og børn og nu åbenbart også var jaget af en sulten trold. Wilson spillede igennem hele hans bagkatalog med med numre fra de første to solo plader, og han gav os numre som " Postcard, Index, Raider II ". Jeg gik totalt i trance da Wilson spillede mit absolut favorit nummer og aftenens højdepunkt for mit vedkommende " Harmony Korine" . Wilson fortalte videre i sin historie om den ensomme svensker som nu havde fundet et instrument, og da Wilson valgte at spørge publikum hvilket instrument der havde 50 års fødselsdag i dag. Publikum kom med forslag såsom en gren, og John F. Kennedy. Det korrekte svar var dog en mellotron. Jeg har oplevet et par gange at folk siger, at Train har dårlig akustik, og at man ikke rigtigt kan få en god lyd derinde, men der vil jeg sige at jeg er uenig. Der var en fantastisk lyd under hele koncerten, måske lidt dårligt i starten men det blev hurtigt ændret. Wilson fortalte også, at de havde været i gang med at skrive nyt materiale på landevejen, og at han ville spille et nyt nummer for os i aften, som han havde givet en ny titel til hver koncert, og i aften fik vi så lov til at høre " Regret Number 5 ". Før de gik i gang bad Wilson pænt publikum om at lade være med at optage nummeret, og lægge det ud på Youtube, men de var mere end velkommen til at selv at beholde det. Bandet satte gang i nummeret og ca 20 minutter senere var sangen slut. Wilson spillede titel nummeret på sin seneste udgivelse og gik af scenen. Han kom dog tilbage og fortalte, at de havde to numre tilbage. De ville spille endnu et nyt nummer som hed " Happy Returns " og at det samme galdt for det her nummer som det andet, og det var, at det måtte kun blive brugt til personligt brug og at de ikke skulle ud på internettet. Wilson sluttede aftenen af med Porcupine Tree nummeret " Radioactive Toy " og det var slutningen på en 2 timer og 25 minutters lang koncert.

Det var en fuldstændig fantastisk aften på Train og det tog mig lidt tid bagefter koncerten at virkelig lade det synke ind jeg lige havde oplevet. Koncerten var spækket med forstyrrede billeder af gamle baby dukker og ødelagde huse imens der var forstyrrende musik i baggrunden. Der er ingen minusser under denne koncert, fordi alting var fuldstændig perfekt. At man tager til koncert for at nyde musikken ikke for at snakke med andre og drikke sig stang stiv fattede folk i aften. Folk drak sig fulde, men de vidste alle sammen godt, at de skulle være stille og nyde musikken. Wilson viste i aften, at han virkelig er kongen af progressiv rock i nyere tid. Jeg ville give denne koncert 11 ud af 10 hvis det var muligt. Så Steven Wilson kom snart tilbage til Danmark!

Karakter 10 kranier ud af 10.

Kommentarer (1)

clh206

Indlæg: 1

Jeg kan kun være enig i den

Jeg kan kun være enig i den anmeldelse, det var en af de koncert oplevelser som bare står printet fast mange år fremover. 10 af 10 er fuldstændigt i orden.

Tilføj kommentar