Dear Delusion

Dear Delusion

Danske Dear Delusion udgav sidste år deres debutalbum "Imprisonment", som blev modtaget positivt på Heavymetal.dk. I den forbindelse har HMdk taget sig en snak med bandet, blandt andet om hvordan det var at lave sit debutalbum

Dear Delusion

Udført af Kapper322

Heavymetal.dk: For det første, tak for muligheden for dette interview. Hvad ligger der bag navnet "Dear Delusion"?

Ideen bag navnet skal ses, som at man omfavner en forvrænget virkelighed. Der er en dualistisk og modsætningsfyldt forståelse i, at man lovpriser en desillusioneret virkelighedsopfattelse, og derfor er fastlåst i en slags flugt fra virkeligheden. Navnet skal ikke ses som en opfordring til virkelighedsflugt, men som et opgør imod den.

Heavymetal.dk: Hvordan vil i beskrive den musik i spiller?

Vores musikstil trækker først og fremmest på rødder fra den alternative rockscene, som blomstrede i 90’erne, men vi har også inspirationskilder der bl.a. omfatter hardcore og punk.

Heavymetal.dk: Får i inspiration af en anden kunstner? Hvem?

Alle bliver jo inspireret et eller andet sted fra. Kunsten er at omsætte sin inspiration, så at den bliver en katalysator for, at ens egne kunstneriske ideer kan tage form og udvikle sin egen personlighed. Vi har meget forskellige inspirationskilder i gruppen, hvilke tæller bl.a. Smashing Pumpkins, Radiohead, Rush, Refused, Alice in Chains mfl. Vi er tre forskellige musikalske personligheder, og vi prøver samle de forskellige inspirationer i et samlet udtryk, så det ender med at lyde som Dear Delusion.

Heavymetal.dk: Er der nogle I ser op til som band?

Forbillederne er mange og forskellige. Rasmus (trommeslager) er en stor tilhænger af punkbands som f.eks. NOFX, Propaghandi og bringer mange musikalske og konceptmæssige ideer fra punk og hardcore til gruppen. Simon (sang og guitar) er langt mere inspireret af episke og emotionelle temaer der fylder f.eks. Radiohead og Smashing Pumpkins. Martin (bas) hælder primært til funky baslinjer fra bl.a. Rush og Primus, så vi har hver især vores "helte", der præger vores individuelle musikalske personligheder.

Heavymetal.dk: Her er nogle spørgsmål omkring jeres nye udgivelse, som fik 7/10 på heavymetal.dk

Kan I præsentere jer for vores læsere til at starte med?

Dear Delusion er: Simon Roland på vokal og guitar. Martin Lind på bas og Rasmus Riise på trommer.
Vi er en trio, der søger at gøre alt hvad vi kan i det omfang vores format tillader.

Heavymetal.dk: Hvordan havde i det med at lave jeres første album?

Det var sjovt, spændende, hårdt, lærerrigt men fremfor alt udviklende. Vi havde heldigvis en dygtig og kompetent producer, Hasse Petersen, der forstod at motivere os og holde os fokuseret, og som samtidig også havde en god forståelse for, hvor vi ville hen rent kunstnerisk. Det var en interessant proces, da der opstod mange ideer og tiltag, som helt sikkert udsprang af, at det kreative fokus hele tiden var på højtryk.

Heavymetal.dk: Kan I give os en kort tur gennem albummet Imprisonment? Er der er specielt tema gennem albummet?

Temaet på Imprisonment er som ordet antyder: fangenskab. Der er tale om en mental form for fangenskab, da ideen er, at vi som mennesker nogle gange låser hinanden fast i nogle nedbrydende forhold. Man ser ofte skæve forhold imellem elskere, forældre og børn, arbejdsgiver og chef og så videre, og der er en inautentisk disharmoni i temaet, som var tiltalende for os.

Heavymetal.dk: Hvorfor “Imprisonment"?

Tanken om at vi holder hinanden låst i disse forhold gennemsyrer pladen og derfor var det oplagt at tildele pladen dens titel.

Heavymetal.dk: Hvad (eller hvem) inspirerede jer på albummet?

Tanken om at have kæmpet en brav kamp imod en snæversynet branche var meget inspirerende. Nu stod vi endelig og skulle indspille vores debutplade og det var i og for sig en kæmpe inspiration ovenpå den modgang man møder som upcoming rockband i Danmark.

Heavymetal.dk: Hvor godt er albummet blevet modtaget rundt omkring I verdenen indtil videre?

Indtil videre er pladen blevet overvejende godt modtaget, men der har også været kritiske røster. Kritikpunkterne er lidt blandede og nogle anmeldere kritiserer pladen for noget, som andre roser den for, men i bund og grund er vi blevet pænt modtaget. Roserne omfatter bl.a. vores sangskrivning såvel som vores musikalske udtryk, og det er jo altid smigrende at få et klap på skuldrende, når man arbejder hårdt for noget man brænder for.

Heavymetal.dk: Hvad var de største udfordringer ved at lave dette album?

Den største udfordring var nok, at turde forlange det ypperste af hinanden. Der var det rigtig heldigt for bandet, at vi havde den førnævnte producer, Hasse, koblet på projektet, da han var god til at udfordre os tilstrækkeligt.

Heavymetal.dk: Hvad er jeres favoritnummer på albummet?

Sincerity. Det er et catchy nummer som også rummer en tekstmæssig frustration samt en lydmæssig kant, som Dear Delusion stiler efter. Nummeret blev skrevet lynhurtigt og fungerede nærmest med det samme. En gang imellem fungerer tingene bare og det er Sincerity et eksempel på. Derudover er der en glimrende gæstevokal fra Lars Bahr på sangen.

Heavymetal.dk: Kan vi forvente at høre noget fra Dear Delusion I den nærmeste fremtid? Planlægger i allerede nu det næste album, eller en tour?

Ja, vi er både i gang med at planlægge tour og samtidig er vi også i gang med at skrive nye sange.
Dear Delusion er bl.a. opvarmning for Black City den 6/4 på Lygten St. og der kommer flere liveoplevelser på programmet. Man kan løbende tjekke vores nyheder og tourplaner på www.deardelusion.com.

Heavymetal.dk: Er der noget I vil fortælle vores læsere på heavymetal.dk?

Fedt at I er der! Vi håber at heavymetal.dk’s anmeldelse af vores debutplade har fået jer til at lytte til os. Derudover vil vi gerne opfordre jer til at blive ved med at tage stilling til de ting I lytter til. Musikalsk kvalitet er i og for sig relativ og musik er kun fedt hvis det rør noget i jer.

Heavymetal.dk: Tak, og held og lykke med det nye album.