Scarred by Beauty - Sutra

Sutra

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Det danske band Scarred By Beautys debut-album "Sutra" (de har tidligere udgivet demo og EP) hører til i den mere sofistikerede og avancerede ende af metalcore-spektrummet, og med deres mange skift, underlige akkorder og komplekse sangstrukturer er Scarred By Beauty nok ikke noget, der appellerer til enhvers smag.

Jeg synes dog, at de er sluppet godt fra deres debut-album, og, selvom musikken ikke er fængende, så er den meget interessant. Der er mange små detaljer hist og her, og atypiske akkorder og harmonier, og ofte spiller højre- og venstre-guitaren nogle helt forskellige mønstre. Det er således noget musik, man virkeligt skal koncentrere sig om for at få det hele ud af det. Der er et hint af melodi hist og her, men det melodiske kan godt gå hen og drukne i musikkens kompleksitet.

Scarred By Beauty bruger primært harske skrigende, og til tider growlede vokaler, og på den måde undgår de den ellers efterhånden klichéede kombination af rene vokaler og harske vokaler. Dog tror jeg, at denne kombination i dette tilfælde ville have haft en positiv effekt og bidraget med en ekstra melodisk dimension, som ville passe rigtigt godt til musikken.

I det store hele synes jeg, det er et godt og interessant album, men ikke et, som man hjernedødt kan rocke ud til. Det krævern som sagt en del opmærksomhed, og det kommer nok til at tag een del gennemlytninger at vænne sig til denne komplekse etalcore.