Root - The Book [re-release]

The Book [re-release]

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Heavy Metal
Antal numre:15

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Root er måske et ukendt navn for mange, men til trods for deres noget obskure status er det tjekkiske band ikke desto mindre et af de mere interessante navne på black metal-scenen, og, som Celtic Frost, har de en ganske afvekslende og genre-udfordrende diskografi. Root udgav sidste år Heritage of Satan og er også igang med at genudgive noget af deres bagkatalog, deriblandt The Book fra 1999, der nu genudsendes med fire bonusnumre.

Stilmæssigt afviger The Book ret meget fra black metallens lydunivers - faktisk skal man vist argumentere ret kreativt for overhovedet at klassificere denne skive som black metal. Der er ingen blastbeats, der er næsten ingen dissonante harmonier, der er ingen tremolo picking, og der er stort set ingen harske vokaler (der dukker kun black metal-vokal op meget få steder). Der er snarere tale om både atmosfærisk og episk dark metal, der har en næsten ritualistisk stemning over sig.

Allerede introduktionen til åbningsnummeret "The Book" etablerer den nærmest ceremonielle atmosfære via brugen af stemningsskabende akusitiske guitarer, synths og guitar-leads, der udgør baggrunden til en mørk messende monolog. Selve nummeret er med brugen af dobbelte stortrommer og en tungt galoperende guitar vel best beskrevet som en mellemting mellem mørk power metal og gotisk metal. "The Mystical Words of the Wise" er en stemningsrig mørk episk ballade, der også byder på et nærmest southern rock-agtigt guitar-riff hen mod slutningen, og "The Curse - Durron" (som også findes i en preproduktionsudgave i form af et bonusnummer) bygger på en nærmest marcherende rytme kombineret med en på sin vis skræmmende psykedelisk stemning. "Why?" er mere ovre i noget folk metal-æstetik - i hvert fald i det underbyggende drive samt i vokal- og guitar-melodierne, og de to "Corabeu" numre er ligeledes lidt folk-orienterede (nok mest "Corabeu, Part One", mens "Corabeu, Part Two" har mere af et gothic metal islæt i sig). Dette gælder også "Remember Me!" og den mere dissonante "The Birth", mens "Lykorian" og "The Message of Time" nærmest har en symfonisk karakter, dog uden at miste den mørke stemning.

Hvor musikken nærmest er sublim, så kan Big Boss' dybe baritonsang måske godt være lidt svær at sluge i første omgang. Han lyder til tider mere som en småfuld irsk sømand end en sanger i et metalband, og andre steder har hans sang en mere messende karakter. Dog skal man give ham en chance og lytte skiven igennem et par gange, for da vil man indse, hvor perfekt hans dybe vokal passer til den mørke og episke musik (tjek for eksempel nogle af korene i "The Mystical Words of the Wise"). Men, som sagt, det er nok noget, der kræver lidt tilvænning.

Selvom Root associeres med den tidlige black metal, skal man altså ikke regne med, at The Book byder på all out black metal kaos. Der er om sagt mere tale om mørk episk metal med et gothic islæt, men, kan man lide den slags, bør man bestemt slå til og udnytte sig af, at skiven her genudgives. Bonusnumrene er nok mest noget, der primært appellerer til folk, der allerede er fans af bandet, men er det er interessant at få et indblik i materialet på skivens skabelsesproces.

Tracklist: 1. The Book 2. The Mystical Words of the Wise 3. The Curse - Durron 4. Why? 5. Corabeu, Part One 6. Corabeu, Part Two 7. The Birth 8. Lykorian 9. The Message of the Time 10. Remember Me! 11. Darkoutro - ...Toccata - Prestissimo Molto 12. The Course [Pre-production 1997] 13. Lykorian [Demo version, pt. 1] 14. Lykorian [Demo version, pt. 2] 15. Corabeu, pt. 1 [Demo version 1997]

Lyt her med på The Mystical Words of the Wise

Tilføj kommentar