Riverside - Love, Fear and the Time Machine

Love, Fear and the Time Machine

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Passioneret progressiv rock

Riverside, som blev dannet i 2001 i Polen, leverer en god blanding af forskellige stilarter, men fokus er på den progressive mørke rock. Dette album er bandets sjette og de viser endnu engang, at de har deres helt unikke stil, hvor de både leger og eksperimenterer sig gennem numrene. Musikken er meget detaljerig og med alle de indtryk man får, kan det kræve noget af lytteren. Men det er også sange der vokser ved gentagne lyt.

Titlen Love, Fear and The Time Machine passer perfekt til albummet, der som helhed er centreret omkring eksistentielle temaer i livet, som kærlighed, frygt og tid.

Nerver og nærvær

Nogle gange kan de forskellige instrumenters samspil med hinanden virke så kaotisk og forvirrende, at det faktisk giver en fed dynamik og mening. Nummeret ”Towards The Blue Horizon” er et nummer, der starter blidt og bliver bygget langsomt op for at eksplodere lydmæssigt, og hvor denne fantastiske ”skævhed” kommer til udtryk sidst i sangen.

Teksterne er nær poetiske, og fortæller små historier. Sanger og bassist Mariusz Duda leverer disse tekster med en sjælfuldhed og en inderlighed, der er i harmoni med musikken. Teksterne i sig selv vil noget; de insisterer på at blive lyttet til. De er dystre, men indgyder også noget håbefuldt.

Musikken kan noget, der er ret stort, nemlig at bringe drømmeagtige billeder frem. I ”Saturate Me” kan man opleve et slags frit fald gennem virkeligheden, og at føle sig hensat til en anden verden. Det er også i denne sang, der er et guitar riff, der kan minde om start riffet på Black Sabbath`s ”Paranoid ”. Men når det er sagt, er det nok også det tætteste, vi kommer på noget, der ligner metal på dette album.

Sanser i spil

Det er et album, der fungerer perfekt, hvis man har behov for at læne sig tilbage og hive stikket ud for en stund. Det er også et album, der er oser af en tristhed og en søgen, der på sin egen måde er forførende smuk.

Nedenfor er et link til ”Discard Your Fear” der i følge min mening er et af de bedste numre på pladen, og på en måde kan minde om ældre The Cure lydmæssigt.

Bandet er sat til at turnere i Canada, USA og rundt i Europa, men Danmark er endnu ikke på listen.

Albummet får 8 kranier. De 8 kranier er givet efter flere lyt, hvor numrene virkelig vokser. Det er ikke særlig ”metal”, men ud fra genren progressiv rock, er det en virkelig smuk og dybfølt plade, der fortjener en plads højt oppe.

 

Tracklist

 1. Lost (Why Should I Be Frightened By a Hat?)
 2. Under the Pillow
 3. #Addicted
 4. Caterpillar and the Barbed Wire
 5. Saturate Me
 6. Afloat
 7. Discard Your Fear
 8. Towards the Blue Horizon
 9. Time Travellers
 10. Found (The Unexpected Flaw of
 11. Searching)