Natron - Grindermeister

Grindermeister

/ Scarlet Records · Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Death metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det italienske dødsband Natron er på banen med deres sjette album Grindermeister. Eller rettere, det er en mellemting mellem et nyt album og en slags opsamling, da der er tale om geninspilninger af udvalgte numre fra bandets tidligste udgivelser. Og jeg må sige, at det måske er er en titel, der er lige lovligt i overkanten og lover lidt for meget.

Selvom der er tale om brutal og ekstrem metal, er Grindermeister ingenlunde et grindcore-album, men snarere et dødsmetal-album (jeg vil ikke engang sige, at det er death-grind). Bevares, der er da blastbeats nu og da, og endog nogle ganske hurtige nogle af slagsen, på skiven samt et Terrorizer covernummer. Det i sig selv er dog ikke nok til at kunne kaldes for grind.

Men, selvom titlen måske er lidt misvisende, så holder musikken på albummet faktisk ret godt, synes jeg. Natron trækker på den brutale dødsmetal langt hen ad vejen, og der er heldigvis tale om den lidt mere interessante brutale dødsmetal a la Suffocation, selvom man næppe kan beskylde natron for at være efterabere. Ligesom Suffocation, så fører Natron til tider deres musik ud i noget mere teknisk avanceret metal, og det gør de meget overbevisende. På den anden side bydes der også på riffs, der er ret primitive og næsten thrashede i det. På den måde er der god en balance på skiven, og italienerne viser bestemt, at de er dygtige musikere.

Som sangtitlerne indikerer har vi på den lyriske side lidt med metervare splatter, gys og gru at gøre, og det kan da godt være, man synes, den slags er lidt for barnligt. Men på den anden side, så hører den slags sig genren til, og mange fans af dødsmetal vil sikkert også finde "Elmer the Exhumer" og "Flesh of a Sick Virgin" ganske festlige.

Fans af bandet bør bestemt tjekke skiven ud og høre de nye versioner af de gamle numre, og fans af brutal og teknisk død generelt vil bestemt også kunne få noget ud af Grindermeister.

Tracklist> 1. Morgue Feast 2. Leechlord 3. Quarantine of Leprosy 4. Flesh of a Sick Virgin 5. The Stake Crawlers 6. Undead Awake 7. Elmer the Exhumer 8. Dead Shall Rise (Terrorizer cover)