Hellbringer - Awakened From the Abyss

Awakened From the Abyss

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash
Antal numre:7

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Når originalitet ville ødelægge konceptet.

Der var engang….
Helt tilbage i 1983 udgav Slayer deres debutskive, Show No Mercy, og bare to år senere kom efterfølgeren, Hell Awaits. Disse to skiver er og bliver legendariske thrash-perler! Der hersker ingen tvivl om, at de tre medlemmer i australske Hellbringer har fået lyttet rigtig meget til Slayers to første skiver, som tydeligvis har inspireret disse gutters musikalske univers. Fænomenet med bands, der ihærdigt gør alt for at lyde som deres favoritbands (det må man gå ud fra, at de er!), er bestemt ikke ukendt. Præcis som Gruesome gerne vil lyde som Death omkring Leprosy-skiven, og Condition Critical gerne vil lyde som Demolition Hammer, gør Hellbringer alt for at lyde som Slayer anno 1983-85. Er man til old school thrash, er der virkelig noget at komme efter her!

SLAYER!!! SLAYER!!! SLAYER!!!
Awakened From The Abyss er der egentlig ikke så meget at skrive om. Det lyder som Slayer, hvilket vil sige fede riffs, godt groove, masser af fængende elementer, der helt automatisk sætter nakkemuskulaturen i svingninger, og hånden, der lægger an til at vise horn. Det er ganske enkelt pissehamrende fedt! Selv vokalen leder tankerne hen på en ca. 33 år yngre Tom Araya. Jeg er i den grad fan!
Produktionen er tilpas rå og upoleret, til at konceptet (at lyde som Slayer!) virker troværdigt og på en eller anden måde også gennemtænkt, selvom der selvfølgelig ikke er den mindste snert af originalitet at hente nogen steder! Originalitet ville ødelægge konceptet og få en ellers fed skive til at falde til jorden med et brag.
Er man ikke til Slayer, som de lød i den spæde ende af midtfirserne, er det nok ikke her, man skal bruge sine surt tjente sparepenge. Jeg kan dog kun anbefale dette super fede udspil, for der er i den grad tale om massivt godt håndværk, og Hellbringer formår virkelig at lave kompromisløst thrash for kendere.

Mere af den slags, tak!
Med Awakened From The Abyss har Hellbringer udgivet deres fjerde album, og jeg håber bestemt på at høre mere fra den kant. Jeg synes, der er en hårfin grænse mellem rip-off og dét at hylde sine forbilleder. Hellbringer har bare styr på deres shit, og jeg elsker de bands, der smider alle former for nyskabelse over bord og bevidst går efter at lyde som originalerne. Det skal gøres med finesse, omtanke og ikke mindst respekt for den musik, man er så dybt inspireret af. Lige præcis på dette punkt har Hellbringer sin sande styrke. Jeg laver håndtegn og smider 8 kranier af sted efter denne thrash-perle, der bør står i enhver samling med hang til noget nyt old school.

Tracklist

  1. Fall of the Cross  
  2. Coven of Darkness  
  3. Realm of the Heretic  
  4. Iron Gates
  5. Spectre of Rebirth 
  6. Awakened from the Abyss  
  7. Dark Overseer