Eruption - Cloaks of Oblivion

Cloaks of Oblivion

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash, Power metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Thrash og power metal i skøn forening

Den mangfoldige thrash

Som de fleste selvfølgelig allerede er klar over, så findes thrash-genren i mange forskellige afskygninger, lige fra det aggresive deaththrash til thrash med gode gamle heavymetal traditioner, der nærmest grænser op til powermetal genren.
Eruption fra Slovenien, hører til den sidste kategori.
Med tydelige inspirationer fra både thrash, traditionel heavymetal og powermetal, kommer Eruption ret godt omkring i deres musikalske univers og man kommer hurtigt til at tænke på bands, som Forbidden og Nevermore/Sanctuary, uden dog at kunne drage sammenligningen 1/1.

Man skal nok ikke regne med den helt store originalitet, men godt og solidt håndværk, der bestemt har sit individuelle touch og og et kvalitetsniveau, der gør Cloaks Of Oblivion til et ganske interessant udspil, der bestem bør tjekkes ud, hvis man er til thrash/powermetal og traditionel heavymetal.

Melodisk kvalitet

Cloaks Of Oblivion, som i øvrigt er bandets 3. album, er en rigtig behagelig skive, som forener ”den gode melodi” med gode musikalske kvaliteter. Det er chtchy, på mange måder dejligt simpelt i sit udtryk og så er det på en eller anden måde bare lækkert pakket ind i en produktion, der gør at man godt kan have det svært at slippe pladen igen.

49 minutter, som aldrig bliver kedelige eller ligegyldige, men som på den anden side heller ikke bringer nogen flydende affaldsvæske i kog, selv om numre som Drones, The Yearning og The Prophet er meget tæt på. Fede riffs, catchy melodier og en god produktion er de klare styrker for dette udspil. Dejligt, skønt og behageligt. Svaghederne er at helheden aldrig kommer helt op og peake, hvor man bare tænker ”wow”! Mindre kan selvfølgelig også gøre det, for som sagt så fejler kvaliteten absolut ikke noget.

Thrash er bare bedst!

Som thrash-fan siden 1985 (ca), er det fedt at høre at denne genre stadig lever i bedste velgående og at kvaliteten stadig er stigende. I min optik er og bliver thrash, den fedeste og mest mangfoldige metal-genre.

Jeg kan kun opfordre til at man tjekker genren ud og her kunne Cloaks Of Oblivion jo være et glimrende sted at starte. Jeg kan i hvert fald kun anbefale at man får tjekket denne lille perle ud, for det er sgu slet ikke så ringe endda.

Tracklist

  1. Pharos
  2. Sanity Ascend
  3. Cloaks of Oblivion
  4. Drones
  5. Reborn Into Demise
  6. The Yearning
  7. This Barren Existence
  8. Seven Archons
  9. The Prophet