Eclipse - Monumentum

Monumentum

· Udkom

Type:Album
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Melodisk hard rock, når det er bedst

 

Svenskertråd fra øverste hylde

Svenske Eclipse har netop udgivet deres sjette album, Monumentum, og det kan kun være gode nyheder for en masse rockhoveder verden over. For er man bare en lille smule tilbøjelig til at blive våd i trussen over svenskergarn, keyboard-rock og guitarlir, vil man bestemt ikke blive skuffet. 

En plade fuld af ørehængere

Monumentum starter hårdt ud med den aldeles slagkraftige og catchy sang “Vertigo”. Her er alt, hvad hjertet begærer: fede riffs, potent rock, lækker guitar og en aldeles heftig sanger – Erik Mårtensson. Megatalentet, der både synger og spiller guitar, er et gudsbenådet talent, og man kan ikke forestille sig andet, end at manden må være født med vind i håret og iført stramme læderbukser.  

Efter den forrygende albumåbner køres der videre i samme spor. Eclipse ser sig ikke tilbage på en plade, hvor hvilket som helst nummer sagtens kunne være den næste single. Det er catchy, velskrevet og velspillet hele vejen igennem. Lyt bare til “Never Look Back” og “Killing Me” – nok er det ikke den dybe tallerken, svenskerne opfinder om igen, men for hulan, det er effektivt. Selv de mest indædte modstandere af bands som Pretty Maids, Europe, Journey osv. vil ikke kunne undgå at smide en knyttet næve eller to i luften, mens de skriger et eller andet i svensk falset.

Båret af især fabelagtigt guitarspil, sublim sang og en forrygende energi kommer Monumentum flot i mål efter 42 minutters fed tråd. Det er ikke fordi, der er sket ret meget nyt siden den lige så habile Armageddonize fra 2015. Ærligt talt er der faktisk ikke sket ret meget nyt inden for hele genren de sidste 30 år – men det virker! 

Ingen revolution, men fandens effektivt

Senere på måneden skal Eclipse være support for ingen ringere end Aerosmith og Alter Bridge, når disse rammer Den Iberiske Halvø. Mon ikke der er en spanier eller to, der slår håret ud, inden hovednavnene går på? Alt andet ville overraske mig. Det er gammel vin på, ja… gamle flasker! Men det er effektivt som ind i helvede, og fans af den klassiske melodiske hard rock bør ikke snyde sig selv for Monumentum

Tracklist

 1. Vertigo
 2. Never Look Back
 3. Killing Me
 4. The Downfall Of Eden
 5. Hurt
 6. Jaded
 7. Born To Lead
 8. For Better Or For Worse
 9. No Way Back
 10. Night Comes Crawling
 11. Black Rain

Tilføj kommentar