Detest spiller koncert i Stairway, Vanløse .
Detest - Dorval

Dorval

Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:23

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En tur ned ad nostalgiens dødsmetalliske sti

Detest… gode gamle Detest! Et band, der i mange år har været gemt godt væk i min metalliske hukommelse. Jeg købte bandets demo helt tilbage i 1992 og var helt vildt begejstret for bandets tunge, dieseltrukne death metal. Jeg var dybt imponeret over specielt vokalisten Peter Jørgensens afgrundsdybe udgydelser. Demoen var ganske enkelt formidabel, hvis man som jeg var kæmpe death metal-fan. For mig kom demoen på et tidspunkt, hvor black metal også var begyndt at få sit tag i mig, og da bandets debutskive, Dorval, udkom halvandet år senere, i 1994, var min interesse for death metal noget aftaget. Jeg købte skiven, men fik aldrig rigtigt lyttet til den, og så gled den bare lidt væk og blev endnu en skive i samlingen. Så da jeg pludselig hørte fra bandets originale guitarist John, som smed et eksemplar af genudgivelsen min vej, var jeg med ét på vej ned ad nostalgiens grusede vej!

Death f*cking metal… som det skal og bør lyde!

Det var jo ikke en overraskelse, hvad jeg skulle lytte til, da jeg lod laserstrålen ramme den lille sølvfarvede disk! Det ”overraskende” var, at min gamle kærlighed til Detest prompte blev genoplivet. Jeg blev sendt tilbage til drengeværelset og fik den her oplevelse af ”for satan, hvor er det fedt!”. Detest var tunge (det er de stadig!), og de spillede/spiller death metal på lige nøjagtig den måde, jeg finder allerfedest, nemlig med mindeværdige riffs og omkvæd og i et tempo, hvor hovedet ikke kan undgå at vugge frem og tilbage i takt – old school, I ved! Men en sjov ting, som jeg huskede, og som jeg også blev mindet om, er, at jeg faktisk synes, den lyd og produktion, bandet havde på Deathbreed-demoen, var langt bedre, end den de endte med på skiven. Sådan har jeg det stadig; synes den lidt mere klare produktion på demoen passede dem bedre, end den de kom med fra Borsing-studiet, hvor Dorval blev indspillet. Men det er detaljer, for numrene er jo stadig rigtigt, rigtigt fede.

En opsummering og lidt fremtidssnak

Mangler du Dorval i din samling, er der her kommet en fin mulighed for at få hold i den. Du får endda Deathbreed-demoen med som bonustracks samt en ekstra disk med bandets optræden på Roskilde Festival, som de spillede på i 1993. Detest er stadig aktive, og jeg så dem på Metal Magic-festivalen i 2014. Siden da er der dog sket en masse med bandets line-up, og det vil guitarist John Petersen forklare meget mere om i et kommende interview lige her på din favoritmetalhjemmeside!

Tracklist

 1. The Assault on Dorval
 2. The Process Of DoomPreface of invasion)
 3. A Black Sea Rose
 4. Inhaled Through The Body
 5. Unavoidable Encounter
 6. Defiled
 7. Dorval(Revenging hour)
 8. Bound
 9. (Chapter VI)Legio
 10. Deathbreed(The Description Of Legio)
 11. Gathering Of Darkness(The Conclusion)
 12. Shadows Of Dissolution(Bonus)
 13. Obscurity Devised(Bonus)
 14. Gathering Of Darkness(Demotrack)
 15. Deathbreed(Demotrack)
 16. Obscurity Devides(Demotrack)
 17. Shadows Of Dissolution(Demotrack)
 18. Obscurity Devised (CD2 Live)
 19. Deathbreed (CD2 Live)
 20. Legio (CD2 Live)
 21. Shadows Of Dissolution (CD2 Live)
 22. Gathering Of Darkness (CD2 Live)
 23. Resistance (CD2 Live)

Kommentarer (1)

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Deathbreed demoet er rigtig

Deathbreed demoet er rigtig fedt (jeg har stadig min gamle kassette :-)), og dengang så Detest ud til, at skulle få en fin karriere, men Dorval kunne slet ikke leve op til de forventninger man havde efter at have hørt Deathbreed, så jeg har en fuldstændig ensartet oplevelse i forhold til din. Jeg er spændt på, om denne version (er det en remaster?) af Dorval lyder bedre end den originale irriterende produktion, for den ødelagde meget for musikken. I det hele taget er der rigtig mange danske udgivelser med Borsing produktioner, der lyder rigtig fælt. Det er ikke et studie, jeg ville gide at inspille min musik i.