Dead Soul - The Sheltering Sky

The Sheltering Sky

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Industrial metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Anderledes men godt

Efter at have lyttet albummet igennem flere gange må jeg sige, jeg er positiv. Dead Soul har lavet en skive, der er så helt igennem vellydende og godt produceret og fuld af stemning, at den får mine varmeste anbefalinger.

”Until The Last Breath”, som er første nummer, er det helt rigtige at lægge ud med. Det er her, man bliver draget ind i deres særegne univers af blues og elektro. Og der er så meget energi i nummeret. ”The Fool”, som nok er et af mine foretrukne numre på skiven, får mig til at tænke på et skævt Quentin Tarantino-univers, hvor op er ned og ned er op. ”Ladies And Gentlemen”, som er lavet lidt som en intro, passer perfekt til artworket på skiven: Der skal lidt fortolkning til, for at det giver mening. Alle 10 numre på albummet The Sheltering Sky har så meget sjæl, at det fortjener at blive lyttet til i sin fulde længde, så der er ikke andet end varme anbefalinger her fra.

Industrial Doom Blues

I et eksklusivt interview med Century Media udtalte bandet om den genre, de spiller:

”Den upolerede og rå Delta Blues fra Anders og den elektroniske musik fra Niels, udgør den mørke unikke stil, vi kalder ”Industrial Doom Blues”

I min søgen efter en god beskrivelse af, hvem de er, faldt jeg over noget på deres Facebook-side, der ikke tåler omformulering, så jeg tillader mig at kopiere det ind her:

“Mayhem is not the only possible outcome of a collision. Another option could also be that something new is born. DEAD SOUL is a musical meeting where analog meets digital, logic meets chaos and machine meets man. The result? Dark electronic doom blues in symbiosis with industrial rage. Uncompromising and without excuses DEAD SOUL presents a dystopian view of the world, but always with a clenched fist and steady gaze”

Anders hvem?

Jeg måtte dog vide mere om, hvem Dead Soul er, så jeg gik i gang med researchen.

Det viser sig at Anders Landelius på vokal og Niels Nielsen på guitar/synth, begge er fra Sverige. Da jeg nærlæser, hvem deres producer på deres musik er, bliver jeg overrasket. Minsandten om det ikke er selveste Anders Fridén fra In Flames, der er produceren bag deres album The Sheltering Sky? Jo da! Det havde jeg ikke set komme, men fedt nok, for der er da ingen tvivl om, at Anders Fridén er en hulens dygtig musiker.

Anders Fridén har i 2012 startet sit eget label op med navnet Razzia Notes. I den forbindelse gik Dead Soul fra at være en idé til at være en af de mest bifaldte kunstnere i Sverige. Anders Fridén har blandt andet udtalt følgende om Dead Soul: Jeg elsker, når jeg finder et band, der ikke er så genrespecifik. Dead Soul skriver og laver noget musik, der taler direkte til dig.

Deres første single ”They Will Pay” fra 2012 gav Dead Soul et gennembrud og deres debutoptræden som support for Ghost.

I 2013 kom deres første hele album In The Darkness, og det fik kun varm omtale i alle medier i Skandinavien. Ikke alene blev albummet hyldet som et af de bedste i 2013, men det blev også nomineret i kategorien: Et af de største gennembrud i 2013 ved Bandit Rock Award. 2014 skulle blive året med et livealbum Live In Studio Underjord og en turne med de svenske thrashveteraner The Haunted. 2015 skulle vise sig at være året for endnu et album og en turne med Ghost.

Jeg håber, at de gæster Danmark igen, for jeg mener, at de har noget helt specielt at byde på. Der er noget ved deres musik, der giver mig en god portion glæde og tilfredshed. Det er musik, du kan blive ved med at lytte til uden at køre træt i det, numrene er vidt forskellige, men har den her naturlige røde tråd igennem sig.

Dead Soul har ikke alene talent, men formår samtidig at lave musik, vi ikke umiddelbart har hørt før. Nedenfor finder du et link til det nummer, der fik mig med på Dead Soul-rejsen, så giv dem en velfortjent chance.

Tracklist

  1. Until The Last Breath
  2. The Fool
  3. Shattered Dreams
  4. In Between
  5. Dirt Road
  6. Ladies & Gentlemen ...
  7. The Abyss
  8. Home By The Sea
  9. Thy Will Be Done
  10. The Final Day