Capital of Nowhere - A New Breed

Udkom

Type:EP
Genre:Hard rock
Antal numre:5

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Rock i ingenmandsland

Capital of Nowhere består af tre odenseanske venner og har eksisteret siden 2013. Trioen har efterhånden en pæn mængde liveshows i bagagen, og optrædenerne har fået rosende ord med på vejen. Nu vil det vise sig, om drengenes debut-ep, A New Breed, kan følge trop.

En blandet pose

Med ep’en leverer Capital of Nowhere en habil omgang melodisk hard rock. Der er fokus på de store omkvæd, den høje energi og frontmand Medrians vokal, som langt hen ad vejen fungerer fint. Inspirationen er tydeligvis hentet i tunge rockbands, og drengene nævner selv Volbeat som en stor indflydelse – dét kan høres!

Stærkest er Volbeat-faktoren på ”Coordinates”, der tager os med til det vilde vesten. Guitarerne har et beskidt swing-islæt, og vokalen minder umiskendeligt om en vis hr. Poulsen. Det er sgu et meget sjovt indslag, omend nummeret – stilmæssigt – står ret alene på denne ep. Bandet spiller i højere grad moderne, regulær rock, hvilket høres i første singleudspil ”Evacuate”. Her er vokalen helt fremme i lydbilledet, bassen er høj, og et simpelt guitarriff binder nummeret sammen. Melodien i versene er ikke særlig opfindsom, men i omkvædene får den fuld gas, og tracket er pladens bedste. Med ”Hybrid” bliver det en tand hårdere, og der leges med punkrockede elementer. Tempoet er højere, en flabet basgang gennemsyrer nummeret, og vokalen minder om halvgammelt Green Day. Drengene får således sparket endnu mere variation ind i A New Breed, og det er ganske velfungerende. Desværre går det mere trægt med ”Run Away” og ”LSTS”. Førstnævnte viser en mere metallisk side af bandet, men har en til tider udfordret vokal, og sidstnævnte formår aldrig at blive fængende. ”LSTS” er simpelthen et kedeligt nummer – beklager, gutter!

Trods et par fejlskud – og desuden en produktion, der er til den flade side – er A New Breed en solid debut. Capital of Nowhere viser, at de kan variere deres udtryk uden at skabe stilforvirring. Bandet kan skrive gode melodier, og selvom musikken er ret simpel, fungerer den!

Tracklist

  1. Evacuate
  2. LSTS
  3. Hybrid
  4. Run Away
  5. Coordinates

Tilføj kommentar