Black Star Riders - All Hell Breaks Loose

All Hell Breaks Loose

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Spilletid:45.52
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

The Boys Are Back In Town - hvis du vel og mærke bor i Aarhus

Behøver denne verden en ny Thin Lizzy plade? Nej, tak.

Men hvis man, som Scott Gorham, spørger trofaste Thin Lizzy-fans, ja, så mangler denne verden en ny Thin Lizzy-plade. Og det har vi så fået med Black Star Riders "All Hell Breaks Loose".

Den tidligere Thin Lizzy guitarist Scott Gorham, har gennem et par år turneret, og optrådt med bandet Thin Lizzy og har spillet det gamle klassiske materiale. Flere fans har i den forbindelse opfordret Scott Gorham til, at indspille et nyt album og forsøge, at genskabe magien.

Af respekt for afdøde Phil Lynott, har man dog valgt, at indspille under bandnavnet Black Star Riders fremfor Thin Lizzy. Men herefter er det rent rovdrift på de klassiske Lizzy dyder. Vi er tilbage I 70'erne igen, og Ricky Warwick synger, så det til forveksling lyder som Phil Lynott.

Kevin Shirleys produktion er solid, og lyden fra dengang er genskabt. Albummet indeholder elementer af blues, rock og naturligvis altsammen med tydelig irsk inspiration. Phil Lynott mangler i sagens natur, og ikke mindst mangler teksterne den nærhed, frækhed og kant som, på godt og ondt, kendetegnede frontmanden. Men når det er sagt, stemningen tilbage, og der er flere eksempler på numre, som kunne have været en del af Thin Lizzys originale bagkatalog. "Bound for Glory" kunne f. eks være en hengemt Thin Lizzy sang. "Kingdom of the Lost" indeholder linjer som: "I'll drink away the darkness, Till the dawn comes around". Det er lyrik, som også giver mening efter 10 velskænkede Smuggler's.

Men der er også flere numre som ikke kommer i mål. Albummet slutter med den alt for lange "Blues Aint' So Bad", og efterlader lytteren hjælpeløst og uforløst. Et nummer som aldrig burde havde været med, og i særdeleshed ikke som en afslutning på albummet.

All Hell Breaks Loose er som de fleste Thin Lizzy udgivelser. En ustabil og svingende musikalsk oplevelse, hvor de store musikalske oplevelser, bliver afløst af det mest banale rock. Der tilføres intet nyt, og hvis du ikke er bekendt med Thin Lizzy skal du ikke begynde her. Start med den originale vare, og betragt denne udgivelse som et appendiks.

Hvis nu Black Star Riders kommer forbi København. Så varmer jeg op på Kennedy's i selskab med en samling Guinness, og du meget velkommen til at deltage i selskabet. Men indtil videre, er det kun Aarhus der får fornøjelsen af Black Star Riders. Det sker den 6. November på Train. God fornøjelse, Aarhus. Scott Gorham har lovet at spille det meste af albummet - og naturligvis også en masse Thin Lizzy.

Black Star Riders: Hey Judas (OFFICIAL VIDEO)

Kommentarer (2)

krisholmes

Indlæg: 1

Amager Bio, søndag 17/11....

Amager Bio, søndag 17/11....

Jesper Bækgaard

Jesper Bækgaard

Tidligere anmelder

Indlæg: 14

Fint interview på devilution

Fint interview på devilution i anledning af de kommende koncerter: http://devilution.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=23897:...

Tilføj kommentar