Akatharta - Spiritus Immundus

Spiritus Immundus

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Death metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Død ved langsom strangulering

Spiritus Immundus er amerikanske Akathartas debutalbum, selvom musikerne bag ikke er helt nye udi musikbranchen. Det er Kam Lee (tidligere sanger fra blandt andet Death, Mantas og Massacre), der er hjernen bag Spiritus Immundus, og hans karetariske, brutale growls er et af højdepunkterne ved skiven.

Dødens pølse

Selvom Spiritus Immundus er en dejlig, tung skive, bliver den altså meget hurtigt alt, alt for langtrukken, ja, næsten søvndyssende til tider. Som sagt tidligere er Kam Lees vokal et af højdepunkterne på Spiritus Immundus, og det redder virkelig dagen for Akatharta. Vokalen er sprød og uhyggelig, så man sider egentlig og ærgrer sig over, at der ikke sker mere. Nu ved jeg godt, at det er meningen, at doom-metal skal være langsomt, og det har jeg skam heller ikke noget imod, det handler bare om at holde det spændende, selvom det bliver lidt langtrukkent.

Når det er sagt, har sangen ”Nocturnal Interment” nogle helt okay elementer, blandt andet, overraskende nok, et catchy omkvæd. Derudover indeholder sangen en ret interessant klaverintro, der også giver et lille pift af noget nyt, selvom det kun er kortvarigt.

Alt i alt bliver Spiritus Immundus meget kompakt og kedelig, trods en genial vokal og en fed uhyggelig atmosfære. Det kan godt være, det bare er mig, der var meget træt, men jeg sad lidt og faldt i søvn hen mod slutningen. Men det lykkes dem dog at præstere et udmærket cover af Celtic Frosts ”Dethroned Emperor” - den ville bare have passet lidt bedre som et bonustrack end som regulær sang.

Mere variation, tak!

Nu er Spiritus Immundus jo heldigvis et debutalbum, så man må håbe, at de vil blande lidt mere diversitet ind i mixet næste gang, men stadig holde fast i deres gode elementer som vokalen og stemningen. Hvis Akatharta kan skille sig af med noget af det overskydende, tror jeg, der sagtens kan komme en fed skive ud af dem.

Tracklist

  1. Macabre Reflections In The Dark
  2. Onryō (Wrath Of A Vengeful Ghost)
  3. Tenebrarum In Aeternum
  4. Nocturnal Interment
  5. Phantasmagories
  6. Transpierce The Umbra
  7. Possessione Diabolica
  8. Pneumata
  9. Dethroned Emperor (Celtic Frost Cover)

Tilføj kommentar