Ironguard

Ironguard

Den 12 november drog jeg til Ungdommens Hus i Fredericia, hvor det unge power/ heavymetal band Ironguard holdt releaseparty på deres nyeste EP Fire Empire. I den forbindelse fik jeg en snak med gutterne omkring bandet, og hvad de ellers havde af forventninger til aftenen.

Fortæl lidt om hvem i er:

Ironguard består af Niklas Andersen vokal, Simon Gråstein på guitar og backing vokal, Mads Laursen på guitar og backing vokal, Søren Rosendahl på bas og backing vokal og René Lund på trommer.

Fortæl lidt om Ironguard og bandets historie

Vi startede tilbage i 2008, hvor Niklas Andersen, René Lund og Simon Gråstein, som kendte Niklas fra et andet metal projekt, stak hovederne sammen og dannede Ironguard. Simon spurgte, om han måtte høre noget af Niklas power musik, og han sprang med det samme med på vognen. René Lund blev samtidig også headhunted. Mads Laursen kom efter en druktur i Esbjerg med som lead guitarist. Navnet Ironguard har eksisteret i det mentale rum, siden Niklas spillede med Mads tilbage i tiden, og Ironguard skulle være Niklas soloprojekt. Lineuppen blev fuldendt i 2009, da Søren Rosendahl kom med på bas.

Hvad er Jeres inspirationskilder?

Vi synes, at vi har en god forklaring på vores genre, for det er ikke kun power. Der er rigtig mange heavy elementer, som vi inddrager, og derfor siger vi, at det er power metal med balls. Power metal genren har altid været dømt for at have nogle halv fesne træk. I flæng kan vi nævne Hammerfall, Rhapsody, Angra. De har et fesent udtryk, selvom det er rigtig fed musik, men hele deres attitude, tekster, er lidt sødt, hvor vi har en lidt tungere lyd. Vi har alle sammen forskellige inspirationskilder fra powermetal, til dødsmetal, til Dream Theather og Testament, over i heavyen, og det mere old school puddel rock.

Hvor får I inspirationen til teksterne fra?

Som regel finder jeg (Niklas) på titlen først, hvor sangene så kommer frem bagefter. Det er oftets følelser og meninger, som kommer frem. Nogle gange er det også bare en historie om en ridder, men det er forskeligt. Selvom det ofte er Niklas som står får sangene, får vi andre lov at komme med idéer når vi øver, og derfor får musikken flere elementer, end hvis bare det var Niklas som udelukkende stod for musikken. Alle har mulighed for at komme med deres kreative input.

Hvad er historien bag Fire Empire?

Den demo som vi havde lavet før, var vi ikke helt tilfredse med, og derfor er Fire Empire indspillet med den mentalitet, at nu indspiller vi sgu alt hvad vi har klar, og så udgiver vi vores sange. Det er blevet en ret seriøst udgivelse, så i stedet for at indspille en lang række af demoer, har vi lavet en demo, og nu udgiver vi en EP, og så lige pludselig kommer der næste gang et fuldlængde album. Vi sigtede efter at kvaliteten skulle være høj, hvilket vi føler at have nået. Det meste af det vi laver hvad angår cover og det grafiske, benytter vi vores netværk til, og coveret til Fire Empire er lavet af Niklas søster. Derudover har vi venner, som hjælper os med at slæbe til gear til koncerter, og det er fantastisk al den hjælp vi får fra venner og familie, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Hvad er Jeres yndlingsnummer på skiven?

Niklas - Heroic Return, Simon - Kingdom of the Light, Mads - Heroic Return, René - Veil of Reality og Søren - Kingdom of the Light. Kingdom of the Light er nok det nummer, som de fleste har som yndlingsnummer. Derudover mente forsangeren fra Vanir, da han hørte skiven, at dette var det stærkeste nummer på skiven, hvilket måske er fordi, at det er det nummer, som indeholder flest folk metal elementer.

Hvordan er stemningen i studiet, når I optager?

Vi har det rigtig sjovt, selvom det har været hårdt arbejde. Nogen dage har været lettere at komme igennem end andre, men der har aldrig været nogen skænderier. Det eneste som var irriterende var, at det tog så lang tid før, at Fire Empire blev udgivet. Vi begyndte i januar og vi var færdige med at indspille i april, og den er først ude nu. Vi har det sjovt når vi indspiller, og der opstår en helt speciel, sort studiehumor når vi indspiller.

Hvad har i af forventninger til aftenens show?

Det skal helst blive det bedste show vi har lavet indtil videre. Vi vil gerne have promoveret vores skive bedst muligt. Vi håber at få solgt nogle skiver, og at folk kommer og høre vores musik, og at få gang i en ordentlig fest, for at fejre, at vi har udgivet vores EP. Vi gør, som vi altid gør når vi går på scenen. Tager let på det, og søger for at give den gas, når vi står deroppe, og prøver at sælge os selv ved at komme ud over scenen.

Hvor går fremtidsdrømmende henad?

Det kunne være rigtig vildt at varme op for Hammerfall. Derudover, at der kommer noget nyt musik i Danmark, for vi synes, at der mangler noget powermetal på den danske scene. Der er nogle bands, men det er nogen som har eksisteret i en 15 års tid, men den store drøm er Wacken. En af de tre store scener på Wacken, det må være drømmen.

Hvorfor skal folk lytte til Ironguard?

For det første, er det lidt anderledes end den nuværende scene. Vi har en lidt andet lyd, end hvad ellers findes på den danske scene. Vi prøver at bryde med normerne om, at powermetal skal være så pænt og poleret. Vi prøver at vise powermetal fra en side, som folk måske ikke ligger så meget mærke til. Vi er noget nyt, og vi prøver at være anderledes.

Hvilken følelse skal folk sidde med, når den sidste sang på Fire Empire Howl of Jeronimus klinger ud?

Howl of Jeronimus er festsangen. De skal have følt, at de har været med til en fest. De skal være helt oppe i det røde barometer, og næven skal gerne flyve til vejrs. Vi håber, at de står og danser med deres øl i hånden, og er kommet i højt humør.

Tusind tak fordi I gad bruge jeres tid på dette lille interview, rigtig god aften