Rhapsody of Fire

Rhapsody - Legendary Tales

The Emerald Sword Saga

Første saga strækker sig fra deres debutalbum, Legendary Tales, til det femte i rækken, Power Of The Dragonflame.
Vi bliver på Legendary Tales præsenteret for vores helt, der går under navnet Iskrigeren, og for hans mission: At finde et sværd lavet af smaragd, og besejre Akron, den Sorte Konge. I sin søgen efter smaragdsværdet rejser Iskrigeren til byen Ancelot. Byen ligger desværre i ruiner, med massevis af døde, efter et angreb fra Akron. Den Sorte Konge har taget prinsessen Airin til fange, sammen med de modigste riddere i byen, og taget dem med til Akrons hjemsted, byen Hargor, men det ved Iskrigeren ikke. Han tror at prinsessen er død, og tager derfor videre i sorg. På vej til byen Elnor møder iskrigeren prins Arwald og hans hær, og de rejser sammen videre. Lytteren får forklaret at Iskrigeren skal finde Visdommens Tre Nøgler for at åbne vejen til der, hvor smaragdsværdet ligger gemt. De kommer til Elnor, og lægger sig at sove, men det kan Iskrigeren ikke. Han er tørstig efter hævn.

På næste album, Symphony Of Enchanted Lands leder iskrigeren efter disse nøgler gennem det meste af albummet. Han skal se sin frygt i øjnene i ”Skyggespejlet” for at få fat i den første. For at få fat i den anden, skal han forbi en stor drage, som hedder Tharos. Den holdes som vogter under en besværgelse, og den ophæver iskrigeren efter at have besejret Tharos. De to vælger at samarbejde, og iskrigeren rider videre på Tharos ryg. De kommer til en fjern dal hvori de finder Ikarens alter. I nærheden finder han en hule, hvori den tredje nøgle er gemt. Nær alteret finder duoen en passage til en står hal, hvor den sagnomspundne elfenbensport står, og troldmanden Aresius venter på den Udvalgte, som (selvfølgelig) er vores helt, Iskrigeren. Bag elfenbensporten rejser Tharos og Iskrigeren gennem et fantastisk smukt landskab, indtil himlen bliver mørk og alt bliver koldt. Tharos fortæller Iskrigeren at de er over Afgrundens mørke fæstning (eller ”Dark fortress Of Abyss”). Kort efter bliver de angrebet af dæmoner, og Iskrigeren bliver sat af på det højeste tårn, mens Tharos nedkæmper dæmonerne. Det lykkedes Iskrigeren at komme nedad via en faldlem, og i en stor hal finder han smaragdsværdet. Han tager det, og vækker dermed vogteren, som næsten slår ham ihjel. Tharos redder dog dagen, og fragter Iskrigeren tilbage gennem elfenbensporten. Det viser sig at Tharos er hårdt såret, og han dør kort efter. Iskrigeren sværger at slå Arkon ihjel personligt.

I næste del, Dawn Of Victory befrier Iskrigeren byen Ancelot fra en af Akrons generaler, nemlig Dargor. Han flygter tilbage til Hargor, hvorfra Akron sender en budbringer. Denne budbringer ankommer til Ancelot, mens Iskrigeren og prins Arwald planlægger en redningsaktion for at redde prinsesse Airin, taget til fange på Legendary Tales. I budbringerens besked står der, at fangerne vil blive henrettet en efter en, hvis de ikke giver Akron smaragdsværdet. De rejser til Hargor, og finder hurtigt ud af at det er en fælde. Ridderne er allerede blevet henrettet, og Iskrigeren og Arwald bliver taget til fange. De bliver tvunget til at se på, mens prinsesse Airin bliver voldtaget af Akrons dæmoner, og sunket ned i et syrebad (det er egentlig en magisk substans, men den fungerer præcis ligesom syre). Arwald lider samme skæbne (med untagelse af voldtægten), men i sidste øjeblik kaster han noget syre op på Iskrigerens lænker, og han skipper fri. Iskrigeren undslipper ved at kaste sig ned i undergrundsfloden Aigor, hvor han kommer i sikkerhed.

I næste del, Rain Of A Thousand Flames, sker der ikke så meget. Albummet beskriver mest af alt grusomhederne som Akron begår, med smaragdsværdet i hånden. En flammeregn rammer Iskrigerens hær, De mørke horisonters dronning bliver vækket til live, og tusindvis af dæmoner hidkaldes ved hjælp af blodige ritualer. Byerne Elnor og Thorald bliver jævnet med jorden, og Elnors konge dør i kamp. Man hører intet til Iskrigeren på dette album.

I historiens sidste del, Power Of The Dragonflame, er Iskrigeren flygtet til byen Elgard, hvor han bliver tilset af Aresius (som vi møder først i Syymphony Of Enchanted Lands). Iskrigeren rejser videre til Algalord, hvor han mødes med de overlevende konger. Sammen organiserer de en enorm hær i forsøget på at stoppe Akron og De Mørke Horisonters Dronning. Det virker dog umuligt, eftersom Akron har smaragdsværdet, og han tappe kraft fra den skade hans hær laver. Det går også rigtig skidt, og hæren ender med at være omringet uden mulighed for at flygte. Dargor, som vi kender fra Dawn Of Victory, udfordrer Iskrigeren til en duel, men taber. Han overlever, men bliver fanget mellem nogle klippestykker. Iskrigeren hjælper Dargor op, men det forstår han ikke, og slår Iskrigeren ned (i den tro, at Iskrigeren har slået hele hans familie ihjel, som Akron har fortalt ham). Iskrigeren bliver taget med til Hargor, hvor han tortureres endnu en gang. I mellemtiden har Akron overtaget Algalord, og jævnet byen med jorden. Alt virker nu til at være tabt. Men imens Iskrigeren bliver tortureret, indser Dargor at Akron løj angående Iskrigeren. Dargor ser nu rødt, og slår De Mørke Horisonters Dronning ihjel. Han hidkalder gargoyler, og vender sig mod Akron. En dæmon kaster et våben mod Dargor på Akrons befaling, og det skader Dargors skulder. Her giver Gaia, Dargors mor, Dargor et sidste skud styrke. Det er nok til at slå Akron udover kanten, og ned på den platform hvor Iskrigeren ligger. Iskrigeren tager smaragdsværdet fra Akron, og spidder ham i brystet, så han sidder fast i platformen, som er på vej ned i sumpen, med store slanger parate til et måltid. Dargor hylder Iskrigeren en sidste gang inden han bliver spist, og leder så Iskrigerens hær mod dæmonerne. Med gargoylernes hjælp bliver dæmonerne besejret, og Algalord genopbygges, med gargoylen som nyt symbol. Alt er fredeligt igen, og Dargor forsvinder indtil næste saga.

The Dark Secret Saga

Næste saga strækker sig fra sjette album, Symphony Of Enchanted Lands II: The Dark Secret til From Chaos To Eternity fra 2011.

I første del, Symphony Of Enchanted Lands II: The Dark Secret, bliver vi introduceret til den nye trussel: Nekron, søn af den onde gud Kron, skrev efter at være besejret I krig og tæt på at dø ,for længe siden, syv bøger, hvori han forudså en profeti, der hedder “The Dark Secret”. Den går ud på at syv dæmoner vækkes til live, og åbner helvedes porte, hvor alle onde væsener gennem tidens løb kan træde ud af, inklusive Nekron selv. Gennem årene er seks af Nekrons bøger funder, men den syvende og ondeste mangler stadig. Desuden har en engel ved navn Erian skrevet en hvid bog, som forklarer hvordan profetien stoppes. Der er heller ingen der ved hvor den er, men det står skrevet i Nekrons syvende bog. Den er gemt i mørkelandet, og kun én mand kender vejen dertil. I forbindelse med at jagten på Nekrons syvende bog begynder stiftes Den Hvide Drages Orden, som har til formål at beskytte de godes hjemland. Lederen af eftersøgningsholdet, Iras, har fået forklaret af Aresius (som i nok husker fra Symphony Of Enchanted Lands) at han skal lede efter Dargor, som kender vejen ind i mørkelandet, hvor den syvende bog ligger gemt. I løbet af albummet rejser gruppen bestående af lederen Iras, helten Khaas, prinsesse Lothen, elverkonge Tarish (han bliver meget vigtig senere), og Dargor, som i husker fra ”Emerald Sword Saga”. De kæmper sig vej hele vejen til De Grå Bjerge, og på vejen møder Dargor sin far, Vankar. Han er ganske utilfreds med at Dargor hjælper de gode, og mener at han forråder ham. Det mener Dargor ikke, og rejsen fortsætter. Albummet slutter da vores team har fundet indgangen til Dar Kunor, som er der hvor Nekrons syvende bog ligger. De tager et hvil inden de går derind.

Næste del, Triumph Or Agony, indeholder mest historie om det univers vi befinder os i. Der er historier om hvordan Mørkelandene blev til, og hvordan elevere boede der før Nekron indtog området. Vi hører også historien om hvordan smaragdsværdet fra Emerald Sword Saga blev til. I slutningen af albummet er vi tilbage i nutiden, hvor vores helte har begivet sig ind i Dar Kunor. De når til en rød flod, men ved brug af Nekronos-alfabetet og sort geometri går de over en usynlig bro. De når til bogen, men da de tager den vækker de de døde i jorden under dem til live. De flygter, men når til den samme røde flod som før. De bliver enige om at de heller vil drukne end at blive spist af zombier, så de hopper i floden. De drukner dog ikke, og bliver fragtet til byen Orin, hvor de får sig et hvil. Derefter rejser de hjem, parate til at åbne Nekrons syvende bog.

Tingene begynder at tage fart på The Frozen Tears Of Angels. Vores helte er hjemme og studerer Nekrons syvende bog. Nekrons undersåtter gør klar til hvad der end venter, og Nekrons bog har ingen positiv effekt på dens omgivelser. Imens finder vores helte ud af at englen Erians bog ikke bare er en legende, og at de bliver nød til at få fat i den for at stoppe Nekrons onde profeti, ”The Dark Secret”. De ridder til byen Ainor, hvor de studerer og studerer blandt tusindvis af bøger. De finder ud af, at Erians bog højest sansynligt ligger i Har-Kuun, en fæstning som Nekron har brugt tidligere. Har-Kuun ligger dog helt oppe nordpå, i nord-landene, hvor landskabet er barskt og utrolig koldt. De skal rejse et sted hen, hvor selv englenes tårer fryser til is.

Næste del, The Cold Embrace Of Fear er en EP. Vores helte er nået til Har-Kuun, og det var ikke nemt. De går indenfor, og vandrer gennem hvad der beskrives som en vandvids-labyrint. Da de når bogen står en drage af sten bag den, som om den bevogter bogen. Elverkongen Tarish bedrager dog vores helte, og siger at bogen tilhører den Sorte Orden, Nekrons diciple, mens han sårer Iras. Det ender i en kamp mellem Khaas, Dargor og ham. Det lykkedes dog Dargor at slå Tarish ihjel, men til gengæld river Tarish nogle sider ud i bogen. Efter den tragiske hændelse rejser heltene til byen Nairen hvor små-elverne bor. Der hviler de sig, og den sårede Iras kommer sig. Han åbner bogen, og indser at de er i langt større vanskeligheder end de troede. Men nu ved de til gengæld hvordan de skal stoppe det hele.

Historien slutter på From Chaos To Eternity. Vi får at vide hvad der står i Erians bog: De skal finde den forstenede drages (fra A Cold Embrace Of Fear) øjne i form af to juveler inden den sidste dag i det århundrede hvor historien foregår, for at vække dragen, som hedder Thanor, til live og stoppe de dæmoner som kan åbne helvedes porte. Vores helte finder dragen Thanor øjne, men Khaas og Dargors hest dør undervejs. Heltene skynder sig tilbage til Har-Kuun. Imens klargør Den Sorte Orden og nordens hær sig til kamp. Efter mange lange dage bliver Den Sorte Ordens hær besejret, men dæmonerne, som skal åbne helvedes porte er ikke besejrede endnu. Thanor får sine øjne igen, og besejrer seks ud af syv af dæmonerne. Den Hvide Drages Ordens mestertroldmand, Etherus, besejrer den sidste og mest kraftfulde, men ofrer sit liv i processen. Da Thanor er på plads igen, finder vi ud af hvad Dargors skæbne egentlig er: At rejse til ”den forhistoriske verden”, og udfordre og besejre Nekron. Heltene finder en portal til førnævnte forhistoriske verden, og Dargor går derind. Dørene lukker bag ham, men han bliver nød til at efterlade sin fysiske krop med Iras og Lothen, for at tjene englene. Herefter kombineres Erians ånd og Dargors sjæl. Tilsammen giver det en "Gud af kosmisk lys".

Her slutter ”The Dark Secret Saga”. Men hvem ved? Det kan være at en ny historie begynder med Dark Wings Of Steel. Det kan også være at Rhapsody Of Fire lægger historiefortællingen bag sig. Det finder vi ud af den 22. november, hvor Dark Wings Of Steel udkommer.

Tilføj kommentar