Club Demonic VII - Train Of Pain, Tilvidør & Forced Ingestion

CD Foto: Lasse Jacobsen

Fredag aften. Det er Brexit-dag, det er også lønningsdag, og så er det sidste omgang Club Demonic for denne gang. Det skortede ikke på undskyldninger for at komme ud og svinge træbenet, så aftenens tre bands havde et ganske pænt fremmøde at spille for, og der var god smæk på i salen lige fra start. Publikum var ganske engagerede, og gav barpersonalet noget at se til – man bliver så tørstig af al den metal. 
Det var en glædelig oplevelse, at der var rigtig god lyd til samtlige bands, hvilket især kom Tilvidør til gode. De havde en super god lyd og alt gik klart igennem.

Train of Pain

Som altid blev rækkefølgen af bands afgjort gennem lodtrækning, og aftenens første navn, Train of Pain, satte barren højt. Det københavnske band spiller hard rock, der er til at forstå og uden nogen dikkedarer. Det er den slags riffbaserede rock, hvor der gynges med nakken, klappes på to og fire og selvfølgelig har en uundgåelig guitarsolo efter andet omkvæd. 

Nogle gange behøver god gammeldags og hårdtslående rock ikke at være så pokkers kompliceret. Hvis bandet ellers spiller stramt og eksekverer deres musik med selvsikkerhed, så virker det, lige som det skal. Og det gjorde det i den grad for Train of Pain. Bandets dygtige guitarister havde den rette mængde (læs: masser) af wah-pedal i soloerne, lige som det skal være. Deres trommeslager var dygtig, havde sans for timing og spillede utroligt tight! Forsangeren stod ikke tilbage for sine bandmedlemmer og dominerede salen med sin tilstedeværelse og havde publikum i sin hule hånd – de gjorde alt, hvad han bad dem om. Forrygende rock-show fra smertens tog. 

Tilvidør

Tilvidør spiller en medrivende hjemmelavet hybrid af thrash, klassisk heavy metal og punk. Der er næsten statsgaranti for en ordentlig fest, når de slår sig løs på en scene. Band nummer to bestod også af dygtige musikere med rigtig meget tilstedeværelse. Forsangeren havde godt fat i publikum og fik med succes startet en moshpit på Betas beskedne gulvplads efter meget kort tid – noget der imponerede Deres udsendte. 

Mikrofonstativet var kunstfærdigt udsmykket med ryghvirvler hele vejen op og blev svunget rundt på niveau med bandets og publikums lange lokker. Der skulle thrashes igennem, og det blev der! Ingen fik lov at stå stille, hvilket hverken var muligt eller på nogen måde fristende. At Tilvidør havde godt fat i publikum blev understreget af en blodig ung mand, der fik sig en velfortjent rygepause efter at have headbanget sig til en mindre hovedskade. 

Forced Ingestion

Nu var folk godt lakket til, og takket være de to tidligere bands’ højenergi-shows var publikum mere end klar til en god og velspillet omgang melodisk dødsmetal. Og lad mig sige det med det samme: Forced Ingestion leverede på et imponerende højt teknisk niveau! Samtlige bandmedlemmer er virkelig dygtige musikere, hele vejen rundt, og kan de holde niveauet, skal de nok blive til noget.

Bandet væltede rundt på scenen og imponerede mig med deres teknikker – hvordan kan man hoppe sådan rundt og stadig levere varen? Det er alligevel en balancegang mellem dynamik på scenen og kvaliteten af musikken. Men belønningen for deres anstrengelser var et publikum, der gik tilsvarende agurk til den medrivende og højenergiske forestilling, og tilfældighederne ville således, at det bedste blev gemt til sidst. Jeg håber, vi hører meget mere til Forced Ingestion i fremtiden, for talent, dedikation og viljen til at arbejde for det lyste ud af disse unge mænd.  

Af hjertet tak

Vi fra Heavymetal.dk takker af for denne gang og sender en kærlig tanke til Betas frivillige, alle bands der har været forbi os og ikke mindst de fans, der støttede op om vores projekt. Stikprøver fra undergrunden viser, at den lever og ånder, og det bare er et spørgsmål om tid, før de første spadestik afslører rigdomme, ingen kan forestille sig.

Tilføj kommentar