SevenGates - The Good and the Evil

The Good and the Evil

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Italienske Seven Gates spiller traditionel europæisk True Power Metal, i stil med Hammerfall, Bloodbound og mange andre især svenske bands, og ikke mindst tyske Edguy må have været inspiration for bandet.

Albummet "The Good and The Evil" blev allerede indspillet i 2005, men efter at have været igennem to pladeselskaber er udgivelsen først kommet nu, hvor bandet har lavet en lidt speciel aftale med deres nye pladeselskab Icewarrior Records.

Pladeselskabet udgiver 1.000 eksemplarer til en fastsat pris på 10 euro, mens hele albummet ligger til fri download på bandets hjemmeside. Derudover kan man købe en speciel supporter-udgave kun lavet i 80 eksemplarer for 18 euro. Udover selve cd-en følger diverse personlige præg af cd'en, bl.a. køberens navn og meget andet.

Der er tale om Seven Gates andet studiealbum, efter at have eksisteret siden 1999, så der er langt mellem snapsene, men et tredje album skulle allerede være indspillet.

Tilbage til musikken. Seven Gates' medlemmer har tidligere spillet i et Bon Jovi cover band, men inden de selv fik lavet materiale spillede de cover numre af Manowar, Helloween, Gamma Ray, Iron Maiden og Stratovarius og mange flere. Deres egne numre på det nuværende album er helt i stil med true metal-stilen, og der er ikke mange overraskelser. Den melodiøse stil, med en lys vokal er hørt mange gange før, men Seven Gates er dog ikke helt uefne.

Især numrene Ride the Wild og Honour and Pride er helt på højde med den europæiske top indenfor genren. Vokalen er dog ind imellem lidt spinkel i forhold til andre bands, og ikke alle numre er lige iørehængende, selv efter flere gennemlytninger. Der bliver også brugt lige lovlig meget keyboard lyd for min smag, men udover det er albummet helt klart en positiv overraskelse.

Er du til de nævnte bands er Seven Gates helt klart værd at tjekke ud. Og ikke mindst når det nu er muligt at få hele albummet gratis på hjemmesiden www.sevengates.it.