Illdipsosed by Kim Song Sternkopf
Illdipsosed by Kim Song Sternkopf

Illdisposed

VoxHall, Aarhus C

25 års jubilæum blev på fornem vis fejret på hjemmebane

Definitionen på en helt igennem perfekt fredag aften var under opsejling i den bagende sol. Mange mennesker havde denne aften fundet vej til Voxhall for at overvære byens helte fejre deres 25 års jubilæum. Rammerne synes helt perfekte og folk var i særdeles godt humør og klar til at se hvad de gamle drenge havde med i posen.

BÆST

BÆST by Kim Song Sternkopf

Drengene bestod manddomsprøven

Med i posen havde de Aarhus-drengene BÆST, hvis karriere på de skrå brædder har taget en voldsom fart, siden de startede bandet i oktober 2015. De debuterede under Royal Metal Fest på Atlas, som ligger et stenkast fra Voxhall. Undertegnede har også overværet dem flå Atlas fra hinanden under WOA Battle, så jeg var spændt på at se hvordan de klarede sig på den større scene på Voxhall. Man kunne jo frygte en halvtom sal på det store sted, med så forholdsvis nyt et band, men den frygt var aldeles ubegrundet.

BÆST gik på scenen kl.21, til et næsten fyldt Voxhall. Det var ekstremt imponerende at se så mange mennesker støtte op om det forholdsvise nye band, så bedre rammer kunne man ikke ønske sig, når man for første gang skulle sætte sine ben på den legendariske Voxhall scene.

Festen blev skudt i gang, med sangen ”Beast”, som er et tour de force af hurtige og tunge riffs. Deres sangudvalg er jo stærkt begrænset, da de ikke har eksisteret så længe, men de sange de har, klarer virkelig også opgaven eminent. Vi skulle dog et par sange hen i deres set, før at festen for alvor indtraf og der blev moshet og headbanget blandt publikum. En lidt sløv og nervøs start, blev på fornem vis lagt væk, og der blev sat kog i kedlerne. De havde i aftenens anledning kreeret et nyt nummer, som virkelig satte tempo og intensitet op på 666 %.

Drengenes fremtoning på scenen er enorm, og de ejer virkelig de scener de står på. Ikke engang denne mægtige scene kunne få disse gutter ned med nakken og Voxhall måtte bare bukke sig og tage den hårdt af de satans aggressive BÆST drenge. Som afslutning havde de taget den store fodermaskine frem, og vi fik stoppet nummeret ”Goat” ned i halsen. Et fantastisk nummer som bare fik salen til at eksplodere og satte et eminent punktum for deres optræden og stafetten skulle gives videre til Illdisposed. Begejstringen for drengenes show blev der ikke lagt skjul på og man kunne høre alle steder i krogene blandt publikum udbryde, ”Hold kæft hvor var det fedt!”, og ja gu’ fanden var det så!

8/10

Illdisposed

Illdisposed by Kim Song Sternkopf

Vi er Illdisposed og vi kommer fra Aarhus!     

Efter at BÆST for alvor havde løftet stemningen blandt de fremmødte, var det efter en tur i baren og en rygepause, tid til at modtage byens metalhelte. Klokken havde slået 22 og Illdisposed gik vanen tro på scenen til Depeche Mode sangen ”To Have And To Hold”. Helt teatralsk var det med et stort tæppe foran scenen, og ganske stemningsopbyggende. Efter intro sangen startede tonerne fra sangen ”I Believe In Me”, tæppet blev trukket fra og Bo Summer og Co. havde indtaget scenen og showet blev skudt i gang.

Begejstringen og glæden var enorm blandt publikum og vi var klar til at blive trukket igennem 25 år med Illdisposed. Men først fik vi serveret to sange fra deres nyeste album, Grey Sky over Black Town, som har fået store roser her fra siden. Fede numre som desværre ikke for alvor fik den modtagelse som man kunne have håbet. Festen var ikke for alvor skudt i gang blandt publikum, men det skulle senere ændre sig. Som Bo sagde, ”Det var to ud af tre nye sange allerede, det er sgu’ da meget godt. Men nu får i noget i kender”.

Salen eksploderede da sangene ”Weak Is Your God” og ”Dark” lød ud igennem højtalerne og der blev gået til den. Nu begyndte folk at røre på sig og der blev headbanget i vilden sky. Igen er det en stor fornøjelse at opleve Bo i mellem sangene og han kan få den mest sure og vrede mand til at trække på smilebåndet, med sine komiske indslag leveret på syngende Aarhusiansk.

”Der står to tykke mænd foran scenen og siger vi skal spille hurtigere. Så nu spiller vi noget langsommere”.  Med de ord startede de sangen ”Throw Your Bolts” og koncerten nåede endnu engang nye højder. Og sådan fortsatte det. Koncerten blev ved med at give og stige i intensitet og jeg har sjældent oplevet en koncert der på den måde bare bliver bedre og bedre, men det var tilfældet her. På trods af at Bo havde svært ved at huske teksterne til nogle af sine sange, så gjorde det ikke noget ved oplevelsen, som stadig var fantastisk. Men som han selv sagde, så er han jo blevet en gammel mand.

Efter at have været af scenen, gik de endnu engang på, til klassikeren, ”Psychic Cyclus” og her kunne folk synge med, hvilket Bo igen havde svært ved. Han erkendte med et smil på læben at han godt kunne mærke at det var længe siden de havde spillet den sang. Folk tilgav ham uden at trække en mine, for Bo er Bo, og han leverede en fabelagtig performance og underholdt os alle mellem sangene, som kun han kan.

Man kan ikke sige Illdisposed uden at sige..

Han præsenterede og roste sine venner og kollegaer i bandet, og Jakob Batten fik særligt kærlige ord med på vejen, for hans 17 års tro tjeneste i bandet. Men man kan ikke sige Illdisposed uden også at sige Lasse Bak. Med det annoncerede Bo at de nu skulle have selskab af en førtidspensionist, og ind trådte Lasse med sin guitar, og ”Submit” blev sat i gang. Behøves jeg næsten sige mere? Hvis man alligevel var i tvivl, ja så lettede taget på Voxhall.

En fuld mand havde i løbet af aftenen bevæget sig op på scenen et utal af gange og dertil sagde Bo til sidst, at hvorfor helvede vi ikke bare alle sammen kom op. Det gjorde vi heldigvis ikke, men lille del af publikum gjorde og der blev sat et fornemt og festligt punktum med ”Now We Are History”.

9/10

Det var en fabelagtig aften, hvor begge bands leverede og det samme gjorde publikum. Det var sommer, det var sol og det var fredag. Det kunne der laves en sang om en dag. Tak til BÆST og Illdisposed for en fantastisk metal aften og vi glæder os allerede til at fejre Illdisposed på deres 30 års jubilæum. Som der stod på Bo’s t-shirt ”Je Suis Illdisposed”, som på dansk betyder ”Jeg er Illdisposed”. Men denne aften var vi ALLE Illdisposed!

 

Set liste:

I Believe In Me
In Light Of The Moon
Your Darkest Son
The Way We Choose
Weak Is Your God
Dark
Thow Your Bolts
A Child Is Missing
Again
Richard Scarry
Reversed

Encore:
Psychic Cyclus
Depersonalisation
Submit
Now We Are History

Tilføj kommentar