Extremely Rotten Death Metal Vol. 15

Pumpehuset, København V

Så blev det tid til endnu en omgang rådden død i Pumpehuset, og den stod på ny dansk goregrind fra Sequestrum, hollandsk horror-død fra Skullhog og dødsgrind fra finske Cadaveric Incubator, og når lineuppet var så spændende, så var heavymetal.dk selvfølgelig også nødt til at være repræsenteret.

Fotograf: Julia Nikiforova 
Facebook: @JN.LIGHTNING

Sequestrum

Sequestrum

Aftenen blev skudt i gang med det nye danske goregrindband Sequestrum, dannet af bl.a. David Torturdød fra Phrenelith, Chaothian mm. Det er god gammeldags ulækker og frastødende grind med opkastlyde, groovy rytmer og sange om forskellige obskure medicinske begreber. Bandet holder sig til de stolte gamle Carcass-traditioner, og det kan man kun give dem, at de gør rigtig godt. Det er den slags grind, som er nemt at sætte i en kasse for sig selv, fordi det (hvis spillet ordentligt) har nemt ved at være sjovt og lyde fedt uden at blive alt for flot med ligegyldige forsøg på innovation. Med alle tre medlemmer af bandet på vokal gav det også en her ekstra dimension, da det gav musikken en divers lyd. Det var ikke specielt nytænkende eller eksperimenterende, men det tror jeg bestemt heller ikke er meningen, at det skal være. Det er musik for folk, der kender genren, og ved hvad de vil have. Sådan en grind-fan er jeg også selv, så for mig var det en stor fornøjelse! 

8/10

Skullhog

Skullhog

De næste på programmet var Hollandske Skullhog, der leverede, hvad de med deres egne ord kaldte “funky death metal”. Det må man sige, at det var, for der blev skiftet tempo hele tiden, så sangene aldrig føltes, som om de trak ud, og riffs og vokaler havde en hvis “funkness” over sig. det er svært at forklare hvorfor, men det swingede sgu! Udover det havde de også i bedste Mortician-stil lagt en masse gyserfilms-samples både før og ind over deres sange, så man fik også her en følelse af, at dette er et band, der ved, hvad dets fans vil have. De spillede en blanding af korte og lange numre med samples af kvindeskrig og klassisk musik blæsende henover instrumenterne. Det gav en kaotisk og interessant lyd som på mange måder allerede er blevet gjort før, men alligevel synes jeg, at de bragte noget nyt til bordet ved også at have sådan en laid back attitude, der fik en til at føle, at de virkelig hyggede sig oppe på scenen. 

9/10

Cadaveric Incubator

Cadaveric incubator

Til sidst var det finske Cadaveric Incubators tur. De spillede en hurtig, ligepå og in-yourface-agtig dødsgrind, der fik det til at ryste i knoglerne. Siden de i 2017 udgav deres debutalbum, har jeg hørt det mange gange og tænkt, at dem kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre live. Det var bestemt ingen skuffelse, for jeg følte mig ligeså (hvis ikke endda mere) blæst bagover af deres heftige og i den grad veleksekverede musik. Jeg havde dog håbet på noget, der var en smule anderledes. Jeg havde med vilje ikke hørt deres nyeste album, før jeg tog til koncerten, da jeg gerne ville lade dem overraske mig. Men der var desværre ikke meget at komme efter på innovationsfronten, og den samme stil, som de kørte på debuten, blev rullet ud igen. Det er ikke for at sige, at det var eller er en dårlig stil, den bliver bare ikke ved med at være lige så spændende, som den er, når man hører sit første nummer med bandet. Udover det var det en vellykket og hæsblæsende koncert, og man kunne virkelig fornemme, at de hverken har tabt kampgejsten eller lysten til at spille. Det er bestemt også vigtigt for at levere et show, der kan holde publikums opmærksomhed, og det kunne de! 

6/10

Alt i alt var aftenen en stor succes, og det er altid en fornøjelse at være til disse arrangementer som dødsmetalfan. Der er altid masser af flinke og åbne mennesker at snakke med, nørde musik med og headbange med, og det var der bestemt også denne aften. Tak til alle, der var til stede, for en vellykket og aldeles hyggelig dødsdemonstration, og tak til David og resten af holdet bag for endnu en succes. Until next time!