Bullet Train Blast

Bullet Train Blast

I anledningen af den nye udgivelse fra danske Bullet Train Blast, fangede Heavymetal.dk Niels Hyttel fra bandet til en lille snak

Tillykke med Nothing Remains, der jo udkom tidligere i januar. Jeg må sige, at jeg er ret vild med jeres kompromisløse hard rock, men hvordan er pladen blevet taget imod generelt?

Niels Hyttel: Jo tak - Albummet er blevet modtaget helt fantastisk. Vi har haft et par gode release fester og har høstet nogle rigtige gode anmeldelser. Vi kan mærke på folk at vores nye album indfrier både deres og vores egne forventninger. Og så har vi sgu taget røven på os selv da albummet røg ind på en 13.plads over flest solgte albums i sidste uge.

Hvordan vil I selv beskrive musikken på Nothing Remains for dem, der ikke har hørt jeres musik endnu?

Niels Hyttel: Energisk groovy oldschool rock’n’roll med et twist af metal

I har virkeligt formået at skabe noget musik, der både rocker hårdt og samtidigt er fængende og melodisk. Er det noget I bevidst er gået efter?

Niels Hyttel: Næ, egentlig ikke. Vi laver generelt mange numre - og mange ryger i papirkurven. De numre som holder distancen er dem som vi bliver ved med at øve. Og de har som regel noget fængende og melodisk. Så jo – du har fat i noget – men vi skaber det nok mere ubevidst.

Hvor vigtigt et element er melodi i jeres musik?

Niels Hyttel: Den er sidestillet med alt andet i musikken tror jeg. Hvis vi ikke har et groove, en hookline eller et element der tvinger foden til at svinge i takt, ender det hele i papirkurven alligevel.

’Queen of the Night’ er fandeme et godt nummer. Kan I fortælle lidt mere om det nummer? Hvordan fandt I på riffet i omkvædet og vokalmelodien?

Niels Hyttel: Jo tak - Jeg syntes selv det er et af de bedre numre på pladen (Smiler)
Selve riffet og omkvædet kom meget naturligt. Vi laver som sagt mange numre og hvis en skitse bliver forceret fungerer det som regel ikke.
Det nummer kom lige ud af posen - Jeg kommer som regel med riffet til numrene, og det er ikke altid Martin Larsen (forsanger) og jeg rammer den samme side i bogen i øveren - so to speak - Men den dag ramte vi plet - også sammen med resten af bandet.

’From the Underground’ er nok det mest anderledes nummer på skiven. Hvad er historien bag dette nummer?

Niels Hyttel: Det startede med vi ville lave det vi kalder 'et radiohit'. Men det viste sig at være sværere for Os end vi regnede med. Vi hører vel egentlig alt for lidt radio og alt for meget 'tråd' - Så alle vores påtagede manerer omkring en ballade lød lamme og helt ude at skide.
Jeg hang på det tidspunkt meget ud med Casper Lerkilde fra det tidligere Dial Zero som nu spiller i bandet Røgslør. Hans spillestil er meget anderledes end min - så jeg fik inspiration til at lave noget anderledes. Martin Larsen (Vokal) ramte også straks en fængende melodi. Det endte med at være et nummer som vi blev ved med at gå tilbage til.
Selve nummeret kom med i studiet på et 'wildcard' - Alle de andre numre var færdige i deres nuværende form.
Dette nummer blev dog først lavet færdig i studiet. Det har fået en fed atmosfærisk og melankolsk stemning som alle i bandet har bidraget med. Og vi endte med at stå og kigge på hinanden og sige: Hey! Det holder sgu da hele vejen!
Og Jacob Hansen har også sat sit fingeraftryk på den her i særdeleshed. Man kan sige at nummeret ikke blev lavet på den sædvanlige 'Bullet Train Blast' facon - men alligevel endte med at blive helstøbt og vores bud på den klassiske 'rock ballade'

Er der nogle af numrene på skiven, som betyder noget helt specielt for jer?

Niels Hyttel: Jeg kan kun snakke for mig selv og sige: Nej. At lave HELE den her plade har betydet ekstremt meget for mig. Bullet Train Blast har haft stor udskiftning i besætningen. Bandet har ændret form og er blevet et andet pirat skib end da vi stævnede ud. At få det hele til at gå op i en højere enhed har været det specielle - At muligheden for at 'kaste håndklæddet i ringen' ikke har været en option.

Jeg synes artworket til Nothing Remains er ret interessant. Der er en lidt mørk stemning over det. Hvad er historien bag dette artwork?

Niels Hyttel: Martin Frisch som har lavet vores artwork/cover har haft frie hænder. Hans visuelle fortolkning af vores historie og musik ramte plet da vi så det færdige oplæg. Han har fundet et billede af en amerikansk ’dude’ som heldigvis lod os bruge billedet som er på frontcoveret.
Da vi sad og så billedet tænkte vi sikkert noget i stil med: "Vi står ved nulpunktet igen og siger: Intet består. Vi har redefineret os selv og er kommet ud på den anden side." Og så har vi sikkert drukket en kølig pils mere. Men jeg syntes artwork/cover har den rigtige signal værdi. Udover at det selvfølgelig ser pissefedt ud og frigiver en masse endorfiner når vi kigger på det (smiler)

Hvordan blev Bullet Train Blast dannet?

Niels Hyttel: I 2004 blev grundstenen lagt – Simon (trommeslager) og jeg har været Bullet Train Blast fra starten. I 2009 kom Martin Larsen med på vokal – Steff Gunn kom med på guitar i november 2009 og Morten Olesen er vores bassist som kom med i sommers. Der har været forskellige line up’s og fuck up’s – og det har været skide skægt at være med hele vejen.

Hvordan fandt i på navnet Bullet Train Blast?

Niels Hyttel: Vi hed oprindeligt Expendables - Men da vi skulle udgive debut albummet 'Second Chance' blev vi opmærksomme på et band fra Californien med præcis det samme navn. Da vi valgte navnet Expendables tilbage i starten havde vi et andet bud - det var Bullet Train. Og for at gøre navnet mere unikt blev det nye navn: Bullet Train Blast. Der findes et fænomen i Japan der bliver kaldt Bullet Train Blast. Det er det der sker når Shinkansen (Bullet train) drøner igennem en perron med 400 km/t. Det skulle eftersigende være en ret intens oplevelse at stå 2 meter fra et tonstungt tog der flyver forbi med den hastighed. Men hvorfor fanden sidder jeg og fortæller det?? Band navnet kom på plads fordi vi syntes det lød fedt, havde noget 'genuine rock'n'roll' over sig og var unikt.

Hvordan er sangskrivningsprocessen i Bullet Train Blast?

Niels Hyttel: Den er dejlig simpel - Jeg kommer med et riff eller en guitar idé og så laver vi det færdigt i øveren. Når vi har et par numre smider vi det gerne ind på hardisk recorderen og hører hvor vi kan lave lidt forbedringer hvis vi syntes. Hele processen med at lave numre og indspille er fantastisk - det er limen som holder bandet sammen. At hænge ud i øveren er super fedt - der kan ryges smøger, hegnes pils og vi kan generelt bare være nogle bonderøve som spiller RAWK!

Hvad lytter I selv til af musik? Finder I inspiration i den musik I lytter til, og er dette reflekteret i jeres egen musik?

Niels Hyttel: Vi lytter til alt muligt gøgl. Steff Gunn hører en masse bonderøvs country, Simon har styr på sit Maiden bagkatalog og vi andre hører alt muligt umuligt tråd. Jeg hører selv en masse Carcass lige for tiden og tripper også over In Flames – Og så har jeg lige genopdaget det svenske band Nine – det spiller bare fed! Larsen tripper over Clutch og vores nye bassist Morten hører sikkert et eller andet totalt homo bøs’ latino støvsuger dødsmetal. (griner) eller så hører han Invocator. Same difference! (griner) Men at nævne alle de bands vi selv lytter til bliver sgu nok for meget – Vi skal jo heller ikke indkapsle læseren i rav inden interviewet er færdigt. Så lad os bare sige der er ’ræddi ræddi mange’

Når vi snakker om inspiration betyder musikken vi lytter til meget. Når vi laver et nummer kommer det selvfølgelig et sted fra – der er et hieraki i hvordan musikken bliver skabt. Lag for lag arbejder vi os frem og i den proces destillerer vi en blanding der gør os unikke – som band forståes.. Det mener jeg ihvertfald selv når du spørger. (smiler)

Føler I, at der er støtte om og interesse i hard rock og melodisk metal på den danske rockscene?

Niels Hyttel: Både og – vi er som sagt røget ind som nr 13 på listen over fleste solgte albums i sidste uge. Det var lidt af en overraskelse. For vi er vant til at kæmpe hårdt for at få en smule anerkendelse. Men jeg håber da at støtten vokser og vokser.

Hvor stammer jeres egen interesse i hard rock fra?

Niels Hyttel: Min interesse stammer fra da jeg begyndte at spille guitar. At lytte til Soundgardens ’Bad Motor Finger’ eller ’Appetite for destruction’ med Guns var benzin på mit bål.

Nu hvor Nothing Remains er kommet på gaden, hvad er jeres planer for den nærmeste fremtid?

Niels Hyttel: At sælge alle de tomme flasker i øveren og komme af med alle de satans bananfluer. Og selvfølgelig få en masse airplay – spille en tour – og fyre den af på samtlige danske festivaller. Så jo – vi har travlt de næste par uger.

Har I nogle koncerter – eller måske en tur – på programmet?

Niels Hyttel: Nej – Men hold hellere øje med vores web – Vi arbejder på højtryk for sagen.

Hvor kan man anskaffe sig Nothing Remains henne?

Niels Hyttel: Alle relevante steder med respekt for sig selv burde sælge albummet – men ellers klik ind på targetrecords.dk – De har sikkert også lidt andet guf at byde på (smiler)

I denne tid er internettet blevet en central del i musikpromovering. Hvordan gør I brug af internettet for at sprede viden om bandet Bullet Train Blast og jeres musik?

Niels Hyttel: Vi prøver alle mulige og umulige kanaler. Noget virker og andet er helt til grin. Det tager vi fra gang til gang. Men vi er selvfølgelig at finde på facebook og så videre..
Så når du er færdig med at læse dette interview – så husk at gå ind på Facebook og tryk: ’like’ (Griner)

Endnu engang tillykke med et solidt stykke rock ’n’ roll håndværk i form af Nothing Remains – den kan I bestemt være stolte af.

Tak fordi I ville lave dette interview.