Volbeat - Rock The Rebel / Metal The Devil

Rock The Rebel / Metal The Devil

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Rock
Spilletid:42:33
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 3 stemmer.

Jeg fik aldrig helt forstået hvorfor folk flippede sådan over Volbeats debut, som udkom i efteråret 2005. Det gør jeg sådan set stadig ikke, men efter nogle solide lyt på “Rock The Rebel/Metal The Devil", må jeg dog erkende at jeg er røget med på Volbeat vognen. Det er der flere grunde til, og lad mig da bare remse op...

For det første er selve sangskrivningen langt bedre og mere idérig denne gang, hvorimod debuten led lidt af, at køre for meget rundt i samme rille. Derudover er der nu en mere passende spilletid på ca. fyrre minutter, hvorimod de godt 55 min. som "The Strength/The Sound/The Songs" varer, er rundt regnet et kvarter for meget. Sidst men ikke mindst, synes jeg også at selve produktionen er bedre denne gang. Ja, alt har ligesom fået et pift i den rigtige retning, og det er sgu ganske imponerende, når man tænker på, hvor travlt der har været i Volbeat lejren det sidste halvandet års tid. Men tiden er heldigvis blevet brugt ret så effektivt, og kreativiteten har haft det yderst godt. Alt dette gør at “Rock The Rebel/Metal The Devil" fremstår både frisk, potent og intens i al sin velskabte herlighed. Bandets mastermind, Michael Poulsen, står atter krediteret som lyrisk og kompositorisk hovedansvarlig, og jeg kan kun have respekt for en mand, som i dén grad brænder så meget for sin sag, og som samtidig tør gå nye veje. Et godt eksempel på dette høres blandt andet i single udspillet, "The Garden’s Tale" (hvor Johan Olsen fra Magtens Korridorer synger de danske linier), eller den storswingende "Sad Man’s Tongue", hvor der indledningsvis er skruet godt op for country charmen. Af andre perler skal "Devil or the Blue Cat’s Song" bestemt også nævnes, med de fede rytmeklap samt et gennemgående ret så fedt rock’n roll drive. Derudover synes jeg også at Michael Poulsen er vokset beundringsværdigt som sanger, og nu næsten har fundet sin helt egen stil, selvom parallellerne stadig står og lurer i baggrunden hist og her. Men hvad fanden, det er jo kun rock’n roll, så ingen grund til flueknepperi her.

Med tanke på hvad Volbeat opnåede med "The Strength/The Sound/The Songs", tør jeg knapt nok forstille mig hvad der kan ske nu, for er du selv én af de mange, som faldt på røven sidst, så bare vent til du åbner denne godtepose af metalliske rock’n roll perler.

Tracklist

 1. The Human Instrument
 2. Mr. And Mrs. Ness
 3. The Garden's Tale (feat. Johan fra Magtens Korridorer)
 4. Devil Or The Blue Cat's Song
 5. Sad Man's Tongue
 6. River Queen
 7. Radio Girl
 8. A Moment Forever
 9. Soulweeper #2
 10. You Or Them
 11. Boa

Kommentarer (17)

El COlocho

Indlæg: 4

Damn straight! Rocker album!!

Damn straight! Rocker album!! Har jeg hørt..

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Har lige læst i det nye Rock

Har lige læst i det nye Rock Hard (nok verdens største Heavy Blad) at den nye Volbeat er blevet månedens plade, samt har Frank Albrecht igen givet pladen 10/10 det er første gang siden de gyldne King Diamond tider i 80érne at et dansk band har nået første pladsen. Applaus og Klapsalver herfra.

JugsEater

Tidligere anmelder

Indlæg: 21

Total fee album. Var sq godt

Total fee album. Var sq godt tilfreds med at Fyrsten medbragte promoen til vores lille tam-tam i starten af februar. Forudbestilte skiven efterfølgende, og modtog den idag, med posten. Og den spiller sq for fedt, sammen med Danzig og Danko Jones, er der rigtigt lagt op til fredagsbal!!!

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Måske jeg ikke forstod dit

Måske jeg ikke forstod dit indlæg..
Men er det ikke svært at høre både Volbeat, Danko Jones og Danzig samtidig!?
Mig bekendt, er det kun en gave anmelderne på de store formiddags aviser besidder...
Nå, nu dykker jeg lige ned i posen igen, efter vædde...

tgp88

tlt

Indlæg: 66

Ja, je ve altså ikk' om det

Ja, je ve altså ikk' om det er så feed det her. Han synger sgu lidt for rent efter min smag. Men hva' ve jeg, en bonderøv fra Nordylland.

Eiler

Indlæg: 42

Dette album er simpelthen

Dette album er simpelthen fantastisk, et sandt mesterværk uden lige! Ikke EN eneste sang er kedelig, og at den ikke varer ligeså længe som deres første album, finder jeg meget passende.

9 hoveder herfra!

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Ja jeg vil gaa saa vidt og

Ja jeg vil gaa saa vidt og kalde dette album en af de bedste heavy udgivelser der kommet ud fra dette land nogensinde.
100 %

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

SUPER FED FED skive!!!!

SUPER FED FED skive!!!!
Intet der, vil give den 80% og er sku enig i jeres kommentar, ud over den med det bedste danske metal nogensinde..
Syntes volbeat er geniale og de har deres eget speciel look, men Mercenary er ifølge mig, stadigvæk #1 i DK!!

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Helt sikkert et super fedt

Helt sikkert et super fedt album. Det holder hele vejen ud, skulle dog lige hører The Gardens Tale et par gange først. Ikke lige mig med dansk sang, men jeg giver mig. Det er fed nok i denne sang. Er dog helt enig med Witchstar, de kommer altså "kun" ind på en anden plads i dk. Mercenary rules....

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Ja det er intet band der

Ja det er intet band der nogensinde kommer til at overgå Mercyful Fate, og det er jo bare en kendsgerning.

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

Hvordan kan Volbeat så være

Hvordan kan Volbeat så være det bedste der nogensinde er kommet fra dk?

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#12 Jeg skrev en af de bedste

#12 Jeg skrev en af de bedste udgivelser nogensinde.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Utroligt som Hiffer og jeg er

Utroligt som Hiffer og jeg er enige konstant. man skulle tro vi var brødre :)

Ja gardens tale er lidt weird fordi der springer dansk ind i sangen, men for man syntes jeg bare det er et fedt modigt træk af volbeat at de tør experiementerer (det kan dog godt slå fejl, kan huske da jeg så sort sol i tivoli og så pludselig stod jokeren og rappede??? FUCK VÆK FRA SCENEN SOCIALE NEANDERTALER)

Anyways, cool skive..

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

#13 Ja my bad

#13

Ja
my bad

Deathface

Indlæg: 36

Skiven er god, men den har

Skiven er god, men den har ikke debut'ens klasse, men det mener Fyrsten ikke kan passe..

R.K

R.K

Indlæg: 19

jeg må da godt nok enrømme at

jeg må da godt nok enrømme at jeg hade ikke hørt om volbeat få jeg hørte dem over p3 s moden rock så måtte jeg bar hør nåte mer og siden da har jeg hørt det vær dag skal da også ha rock the rebel / metal the devil kan heller ikke vent med at få den så vil skønne min at købe den her til den føste den 30,04,07 og veste ikke di va dansk før jeg hørte dærs sange