Hacktivist - Outside The Box

Outside The Box

Udkom

Type:Album
Genre:Nu Metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Klassens tykke dreng gør alt hvad han kan for at blive accepteret

Den upopulære dreng i klassen

Rap-metal. Bare ordet får maveindholdet hos de fleste metalheads til at vende sig samt give dem lange nosser og/eller patter. Som varm leverpostej og frisk, grovhakket remoulade er der bare ting, der trods deres respektive kvaliteter, skal holdes langt fra hinanden og aldrig nogensinde blandes. Kald det sært, upassende, blasfemisk eller kald det, hvad du vil - britiske Hacktivist blander masser af rap i deres metal på deres første langspiller Outside the Box. Men er man vild med denne ofte så udskældte og upopulære sub-genre, så er dette album måske lige sagen.

Vellykket, men ensformigt

Det er næsten fire år siden Hacktivist debuterede med deres selvbetitlede EP, men nu er det endelig lykkes dem at få samlet alle de i mellemtiden udgivne singler plus en masse nye numre på Outside the Box.

Bandet startede i djent-miljøet, men har efterhånden fået bevæget sig over i en yderst groovy form for tech-metal, der tordner derudaf med et imponerende drive og en fandens potent sound. Undertegnedes første reaktion var umiddelbart, at denne på papiret så hæslige tilsætning af ærke-britisk rap i en ellers ret velspillet og fyrig omgang groove/tech ikke var så slem, som jeg frygtede. Nok har jeg stadig, og vil nok altid have, svært ved at se det fede i rap-metal, men på mange måder lykkes det faktisk at gøre menuen spiselig. Først og fremmest er produktionen lige i øjet: Der er fuldt smadder på samtlige instrumenter, der alle kommer til deres ret. Dernæst kommer vi ikke udenom, at der faktisk er en del riffs og hooks hos Hacktivist, der - rap eller ej - fungerer ret godt. Desværre kniber det lidt med variationen hos briterne, og det er synd. Et lidt bredere og mere eksperimenterende lydbillede havde klædt skiven, der - trods sine næsten fire år i støbeskeen - er endt som et alt for ensformigt slutprodukt. Måske er det travlhed med at få albummet ud, der skal have skylden for det lidt forhastede udtryk, men mindre fyld og nogle flere eksperimenter havde trukket op i vurderingen.

Du er ret flink, men vi skal ikke være venner...

Den skarpe læser har nu iagttaget, at denne skribent ikke er så vild med rap-metal, men jeg må alligevel være så objektiv som muligt og sige, at Hacktivist, trods ensformighed, gør et hæderligt stykke arbejde. Man kan diskutere, om denne upopulære sub-genre stadig har noget at gøre i metal-miljøet i år 2016. Burde gutterne ikke tage en tidsmaskine tilbage til 90’erne og få afløb for deres musikalske trange dér? Måske. Eller også gør Hacktivist alt, hvad de kan for at gøre rap-metal fedt igen? Er det tilfældet, er det i hvert fald et hulens godt forsøg. Personligt er jeg ikke overbevist, men fans af genren vil bestemt ikke være skuffede.

Tracklist

 1. Our Time (feat. Marlon Hurley)
 2. Hate
 3. Deceive And Defy (feat. Jamie Graham)
 4. Taken (feat. Rou Reynolds)
 5. The Storm
 6. No Way Back
 7. False Idols
 8. Rotten (feat. Astroid Boys & Jot Maxi)
 9. Elevate
 10. Outside The Box
 11. Buszy
 12. The Storm II

Kommentarer (6)

En rap-metal fan

Hatten af for at i gerne vil

Hatten af for at i gerne vil anmelde udgivelsen. Men at have en anmelder der direkte skriver, at han ikke er så vild med rap-metal, til at anmelde rap-metal, er det ikke lidt at pisse på fans af genren?

Som fan af genren, vil jeg godt tilføje, at denne udgivelse ikke er specielt god. Jeg kan ikke rykke mig højere end 4/10. Primært fordi de friske gutter i front ikke rapper særlig godt. Hverken flow eller varians. Som der også nævnes er pladen derudover ret ensformig.

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Som udgangspunkt er det en

Som udgangspunkt er det en god ting, at anmeldere bevæger sig ud i territorier de normalt ikke ville gøre, da det udvider deres horisont og erfaring, men det er desværre også meget tydeligt, at det er rigtigt svært at anmelde musik genre, man virkelig ikke kan lide. Så måske bør man bare lade være med at anmelde en skive som denne, indtil man finder en anmelder, der er bare en smule inde i genren?

...rigtigt surt for bandet, men på den anden side kan de vel heller ikke rigtigt bruge denne anmeldelse til noget, andet end at deres album er blevet nævnt.

Lasse Jacobsen

Anmelder

Indlæg: 11

Først og fremmest må jeg have

Først og fremmest må jeg have lov at sige, at det er mega fedt når I læsere kaster jer ind i en debat og kommenterer på anmeldelser - det er altid fedt med en lille diskussion/meningsudveksling hvadenten man er enig eller ej. 
Tillad mig at respondere på jeres kommentarer:
- Er det useriøst at sætte en anmelder, der ikke er decideret fan af den pågældende genre til at anmelde? 
Nej, det synes jeg ikke. Havde jeg haft et direkte had til genren og intet som helst sagligt at byde på, så ja. Men i min optik er det ikke et krav at være fan. Det er det derimod at have kendskab til musikken og genren - og det har jeg! Havde jeg på noget tidspunkt tvivlet på mine egne kompetencer og viden om band/genre, havde jeg ganske enkelt ikke anmeldt den....! 

Tænk hvis man ikke måtte udtale sig om de ting man ikke kunne lide...? Tja, påstande fra folk uden relevant baggrundsviden er useriøs varm luft (politikere?!?), men saglig kritik er straks noget andet - uanset om det er sagt af en decideret fan, eller bare af en der er lidt ligeglad med det pågældende band... Det altafgørende er, at der foreligger et vist kendskab til det man udtaler som om. Og i øvrigt; hold da ferie nogle kedelige anmeldelser, hvis de altid kun var skrevet af fans!!

En anmelder forholder sig så objektivt som muligt til musikken, men kan af gode grunde aldrig være 100 procent neutral - der vil altid være lidt subjektivitet, hvilket er det, der gør en anmeldelse rigtig interessant og af og til kan provokere til en mere koncentreret gennemlytning af musikken og til sidst mere nuanceret stillingtagen derom. Og det synes jeg, ærligt talt, at der er masser af i min anmeldelse. 

En rap-metal fan

Hej Lasse

Hej Lasse

Tak for dit svar. Jeg ser du har godt styr på hvor "!" sidder på dit tastatur;)

"Rap-metal. Bare ordet får maveindholdet hos de fleste metalheads til at vende sig samt give dem lange nosser og/eller patter. Som varm leverpostej og frisk, grovhakket remoulade er der bare ting, der trods deres respektive kvaliteter, skal holdes langt fra hinanden og aldrig nogensinde blandes." - Allerede her får jeg lyst til at stoppe. Det er simpelthen en tilsvining af genren såvel som dem der kan lide den.

Jeg har simpelthen svært ved at se, at ovenstående skulle have relevans for anmeldelsen. Eller nødvendigheden af at give udtryk for sin foragt i den grad. Det klæder simpelthen ingen medier. Men det er måske det HM gerne vil stå for?

Din anmeldelse tager med meget få undtagelser udgangspunkt i metal-delen, uden at nævne rappen specielt. En ret vigtig del af RAP-metal. Man kunne godt få den ide, at der var en sammenhæng mellem det og kendskab til genren. Samtidig har jeg svært ved at tro, at du skulle have et fornuftigt kendskab til en genre du ikke kan lide. Trods velvillighed.

Jeg tror næppe vi blive enige om andet end at være uenige. Jeg mener grundlæggende, den her plade er dårligere end de 6/10 du giver, men overordnet er min kritik af anmeldelsen rettet mod indholdet samt kendskab, og ikke den afsluttende konklusion. Man skal ikke være fan, men ligefrem på forhånd sige at man ikke kan lide genren?

Der udkommer voldsomt mange udgivelser dagligt. Hvorfor vælge en plade, fra en genre man ikke bryder sig om?

Lasse Jacobsen

Anmelder

Indlæg: 11

Jeg tror desværre du læser

Jeg tror desværre du læser min anmeldelse forkert; alt er skrevet med så stor objektivitet som muligt. Læs lige det indsatte citat igen - der står: "hos de fleste metalheads"... Her giver jeg udtryk for hvad den generelle holdning er ude hos metalfolket. Det er ikke min personlige holdning (den havde været MEGET tydelig, hvis jeg ville tilsvine. Så havde ingen været i tvivl)

Min indgang til denne anmeldelse var, at hos den gennemsnitlige metalfan er rap-metal en bastard der burde aflives, hvilket jeg finder uhyre relevant! Trods det kaster jeg mig ud i en objektiv behandling af emnet, og roser faktisk flere steder det endelige produkt. Karakteren på 6/10 havde jeg jo ikke givet hvis jeg ikke kunne lide det..

Nu hedder vi trods alt heavymetal.dk - havde vi heddet rapmetal.dk var rap-delen nok blevet behandlet grundigere. Men jeg vil på det kraftigste opfordre dig til at smide os en ansøgning, så rap-metal kan blive ordentligt behandlet fremover ;-)

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Med hensyn til objektivitet

Med hensyn til objektivitet så skriver du faktisk dette i din konklusion: "Den skarpe læser har nu iagttaget, at denne skribent ikke er så vild med rap-metal", og tidligere i beskrivelses delen af anmeldelsen "Nok har jeg stadig, og vil nok altid have, svært ved at se det fede i rap-metal". Det står altså lidt i kontrast til det du skriver ovenfor omkring, at det er den generelle holdning for mange metal hoveder, men at det ikke nødvendigvis er din holdning. Jeg tror, det er det, "En rap-metal fan" reagerer på.

Personligt synes jeg også det meste rap metal er noget crap og jeg falder derfor fint ind under de metal fans, der deler den holdning, men personlige holdninger i anmeldelser er bare ikke specielt interessante, hvis man ønsker at skrive så objektivt som muligt.

Udover de subjektive kommentarer du kommer med i anmeldelsen, synes jeg faktisk, det er en god anmeldelse, som giver et fint billede af, hvordan musikken lyder, hvilket efter min mening er den primære funktion for en anmeldelse. Så ovenstående skal ikke ses som en ondsindet kritik, men mere et godt råd til at udelade den slags bemærkninger, hvis du ønsker at fremstå så seriøs og objektiv som muligt (helt objektiv kan man selvfølgelig aldrig blive).